X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚατάργηση 12% αποκοπής για συνταξιοδότηση στο 63ο ζητά η ΚΥΣΟΑ

Κατάργηση 12% αποκοπής για συνταξιοδότηση στο 63ο ζητά η ΚΥΣΟΑ

Η Κυπριακή Συνομοσπονδία Οργανώσεων Αναπήρων (ΚΥ.Σ.Ο.Α.) με επιστολή τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ζητά την κατάργηση “του άδικου και ισοπεδωτικού μέτρου της αποκοπής του 12% στις συντάξεις, όσων συνταξιοδοτήθηκαν ή θα επιλέξουν να συνταξιοδοτηθούν στο 63ο έτος της ηλικίας τους”, όπως αναφέρει.

Σε δελτίο Τύπου προσθέτει πως πρόκειται για ένα άδικο μέτρο που εισάχθηκε ισοπεδωτικά στις συντάξεις από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε όσους συνταξιοδοτήθηκαν ή θα συνταξιοδοτηθούν στο 63ο έτος της ηλικίας τους, που πλήττει καίρια πρώτα και κύρια τους πολίτες με αναπηρίες.

Η ΚΥ.Σ.Ο.Α. καλεί το Υπουργείο όπως “κατά τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης λάβει υπόψη τη δραματική κατάσταση των πολιτών με αναπηρίες και των οικογενειών τους” αναφέροντας ότι οι κρατικές δαπάνες για τα άτομα με αναπηρίες δεν ξεπερνούν το 0,4% του ΑΕΠ, οι δαπάνες που αφορούν την κοινωνική προστασία το 12,5% του ΑΕΠ, και οι συντάξεις γήρατος το 6,3%, οι οποίες κατατάσσουν την Κύπρο στις τελευταίες θέσεις ανάμεσα στις χώρες κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά το ύψος των κοινωνικών παροχών στα άτομα με αναπηρίες.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share