X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΚατάρριψη μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Ουκρανία, χωριά περνούν υπό τον έλεγχο ρωσόφωνων

Κατάρριψη μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Ουκρανία, χωριά περνούν υπό τον έλεγχο ρωσόφωνων

Για προώθηση των στρατιωτικών δυνάμεων των αποσχισθεισών περιοχών που ελέγχουν οι ρωσόφωνοι στην Ουκρανία και κατάρριψη δύο τουλάχιστον μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου Μπαϊρακτάρ και δύο αεροσκαφών τύπου Σουχόι-24 της Ουκρανίας μεταδίδει το ρωσικό κρατικό δίκτυο «Russia Today», επικαλούμενο πηγές των ρωσόφωνων πολιτοφυλακών.

Τουλάχιστον δύο χωριά, που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού στην περιφέρεια της αυτοαποκαλούμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ», τα Σάστιε και Στανίτσα, πέρασαν υπό τον έλεγχο των στρατιωτικών δυνάμεων της περιοχής που έχει αποσχιστεί από την Ουκρανία και αναγνωρίστηκε ως ανεξάρτητη από τη Ρωσία. Κοντά στο Σάστιε καταρρίφθηκαν δύο τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τύπου Bayraktar TB2, σύμφωνα με ανακοίνωση της λεγόμενης «Λαϊκής Αστυνομίας του Λουγκάνσκ», η οποία επίσης ανακοίνωσε την κατάρριψη δύο αεροσκαφών της Ουκρανίας τύπου Σουχόι-24 κοντά στα χωριά Σμέλοε και Στέποβοε.

Αυτό ανακοίνωσε ο σύμβουλος του «υπουργού εσωτερικών» της τοπικής «διοίκησης» Βιτάλι Κισιλιόφ, ενώ αντίστοιχες πληροφορίες έρχονται και από την αυτοαποκαλούμενη «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ». Ο εκπρόσωπος της λεγόμενης «Λαϊκής Αστυνομίας του Ντονιέτσκ» Εντουάρντ Μπασούριν ανακοίνωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις των ρωσόφωνων προωθούνται προς τα χωριά Βίκτοροφκα και Μπογκντάνοφκα, ενώ καταγράφεται και ο πρώτος θάνατος αμάχου, που ανακοινώνεται από την πλευρά των ρωσόφωνων στην Γκόρλοφκα, αλλά αποδίδεται στα ουκρανικά πυρά.

Ο κ. Μπασούριν επιβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις των ρωσόφωνων έχουν θέσει ως στόχο τους την «απελευθέρωση» της Μαριούπολης και την ανάκτηση του ελέγχου και στα εδάφη, που μέχρι σήμερα δεν είχε υπό τον έλεγχό της η τοπική «διοίκηση» του Ντονιέτσκ. Ο επικεφαλής της αποσχισθείσας από την Ουκρανία περιοχής Ντένις Πουσίλιν προειδοποίησε τους κατοίκους να μην υπακούουν στον ουκρανικό στρατό και ειδικά στο σώμα «Αζόφ», που κατά την άποψη του επιδιώκει να εμποδίσει τη διαφυγή των αμάχων από τη Μαριούπολη ή να προχωρήσει στην ανατίναξη κρίσιμων υποδομών και εργοστασίων, ώστε να μην περάσουν στα χέρια των ρωσόφωνων διοικήσεων.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share