Πάνω από 30 καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης παρακολούθησαν το πρόγραμμα “Το Λευκαρίτικο Κέντημα-Πηγή Έμπνευσης” που διοργανώθηκε στις 15 Φεβρουαρίου, από το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους και τα Αρχεία Λάρνακας – Φοίβος Σταυρίδης.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Ιδρύματος αναφέρεται ότι «τη συγκεκριμένη ημερομηνία πραγματοποιήθηκε στα Αρχεία Λάρνακας – Φοίβος Σταυρίδης και η ετήσια έκθεση “λefkart V”, με την ολοκλήρωση  του προγράμματος “Το Λευκαρίτικο Κέντημα-Πηγή Έμπνευσης». Η έκθεση διοργανώθηκε με χρηματοδότηση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υφυπουργείου Πολιτισμού και τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας».

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν «πάνω 30 καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης, ενώ συμμετείχαν 13 σχολεία από τις επαρχίες Λάρνακας, Αμμοχώστου και Λευκωσίας».

Προστίθεται ότι «στην έκθεση παρουσιάστηκαν οι δημιουργίες και έργα των μαθητών που συμμετείχαν στα σεμινάρια και τα εργαστήρια του προγράμματος για την ιστορική εξέλιξη, την τεχνική κατασκευής και τη δυνατότητα χρήσης των στοιχείων του λευκαρίτικου κεντήματος στις εφαρμοσμένες τέχνες. Το δημιουργικό σκεπτικό της έκθεσης βασίζεται στην προώθηση και διάδοση του λευκαρίτικου κεντήματος σαν σημείο αναφορά και έμπνευσης για τη δημιουργία των έργων των μαθητών».

Σημειώνεται ότι η έκθεση, που φιλοξενείται  στα Αρχεία Λάρνακας – Φοίβος Σταυρίδης θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 15 Μαρτίου και οι ώρες επίσκεψης είναι 10:00 το πρωί με 17:00 το απόγευμα εκτός Κυριακής.

Πηγή:ΚΥΠΕ