Κίτρινες μετεωρολογικές προειδοποιήσεις για θυελλώδεις ανέμους που θα πλησιάζουν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα και για βαριές καταιγίδες τίθενται σε ισχύ από το απόγευμα της Τρίτης στη Βρετανία.

Η αρχική προειδοποίηση αφορά τη Βόρεια Ιρλανδία και θα ισχύει μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης, καλύπτοντας δηλαδή το διάστημα άφιξης του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Μπέλφαστ το βράδυ της Τρίτης.

Η δεύτερη προειδοποιηση θα ισχύσει από τα ξημερώματα της Τετάρτης για όλη τη διάρκεια της ημέρας και αφορά τη νοτιοδυτική Αγγλία και τη νότια Ουαλία.

Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών καλούνται από το Μετεωρολογικό Γραφείο να είναι σε ετοιμότητα για προβλήματα και καθυστερήσεις στο οδικό, σιδηροδρομικό, αεροπορικό και ακτοπλοϊκό δίκτυο, καθώς επίσης για την πιθανότητα διακοπής της ηλεκτροδότησης, των τηλεφωνικών και ευρυζωνικών συνδέσεων.

Σε όλη την επικράτεια του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένονται σποραδικές βροχοπτώσεις την Τρίτη και την Τετάρτη, μετά από το ζεστό Σαββατοκύριακο του Πάσχα των καθολικών με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος, εξάλλου, έχει εκδώσει οκτώ «συναγερμούς για πλημμύρες» σε διάφορες περιοχές της Αγγλίας.

Πηγή:ΚΥΠΕ