X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣ«Κοιμώμενος γίγαντας» το Τμήμα Αρχαιοτήτων λέει ο Καρούσος

«Κοιμώμενος γίγαντας» το Τμήμα Αρχαιοτήτων λέει ο Καρούσος

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων «είναι ένας κοιμώμενος γίγαντας, γι’ αυτό και έγιναν αρκετές προσπάθειες την τελευταία τριετία για αλλαγές και τομές» αναφέρει σε ανοικτή του επιστολή προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού, Μιχάλη Χατζηγιάννη, ο τέως Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος.

Στην επιστολή του ο κ. Καρούσος αναφέρεται στην μεταφορά από την 1η Ιουλίου 2023 του Τμήματος Αρχαιοτήτων στο Υφυπουργείο Πολιτισμού, σημειώνοντας ότι «είναι σημαντικό αυτή η μεταφορά και η νέα αρχή, να ξεκινήσει πάνω σε γερά θεμέλια μιας και το Τμήμα Αρχαιοτήτων θα αποτελεί και το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού του Υφυπουργείου, το οποίο ουσιαστικά πλέον θα είναι Υφυπουργείο Αρχαιοτήτων και Πολιτισμού».

Ο τέως Υπουργός παραθέτει σειρά εισηγήσεων όπως είναι η ενίσχυση του προϋπολογισμού αλλά και του προσωπικού του Τμήματος Αρχαιοτήτων σε όλα τα επίπεδα, η προβολή των αρχαιοτήτων μέσω του Υφυπουργείου Πολιτισμού και η δημιουργία δύο νέων αρχαιολογικών μουσείων, το ένα στη Λεμεσό και το άλλο στην ελεύθερη Αμμόχωστο.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share