X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΚοινές δράσεις Ελλάδας – Κύπρου για ανάδειξη ναυτιλίας λέει οτι θα συζητήσει...

Κοινές δράσεις Ελλάδας – Κύπρου για ανάδειξη ναυτιλίας λέει οτι θα συζητήσει ο ΠτΔ με Έλληνα Πρωθυπουργό

Η Κυπριακή και Ελληνική ναυτιλία είναι καθοριστικής σημασίας για την Ευρώπη, ανέφερε το βράδυ της Τρίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι θα συζητήσει με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κοινές δράσεις για αναβάθμιση αυτής της σημασίας.

Στο πλαίσιο δείπνου εφοπλιστών που συμμετείχαν στο Κυπριακό Ναυτιλιακό Φόρουμ της Capital Link, στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δήλωσε πως «είμαστε περήφανοι για την κυπριακή ναυτιλία» και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για όλα όσα κάνουν για την Κύπρο, υπενθυμίζοντας ότι η συνεισφορά της ναυτιλιακής βιομηχανίας φτάνει το 7% του ΑΕΠ.

«Απόψε θα έχω την ευκαιρία να συζητήσω για τα πλάνα της Κυβέρνησης, ειδικότερα τους πρώτους έξι μήνες, κάποιες ενέργειες που πρέπει να γίνουν από πλευράς της εκτελεστικής εξουσίας, ακριβώς για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η κυπριακή ναυτιλία, να αντιμετωπιστούν  κάποιες δυσκολίες, κάποια προβλήματα που υπάρχουν», συμπλήρωσε.

Ανέφερε επίσης ότι είναι αναγκαίος ο συνεχής διάλογος με τους εφοπλιστές, για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων και υπέδειξε ότι «έχουμε κοινούς στόχους και κοινές επιδιώξεις και είναι μόνο μέσα από τη συνεργασία που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας».

Την ίδια ώρα σημείωσε ότι θα πρέπει να αναδειχθεί περισσότερο η σημασία της Κυπριακής και Ελλαδικής ναυτιλίας στην ΕΕ, αφού, όπως υπέδειξε, «όταν μιλάμε για Ευρωπαϊκή ναυτιλία στην ουσία μιλάμε για Κυπριακή και Ελλαδική ναυτιλία».

Είναι ένα θέμα, συνέχισε, «που θα συζητήσω και με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, όταν θα βρίσκομαι στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα, το πώς μέσα από κοινές δράσεις, η Κύπρος και η Ελλάδα, να αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο τη σημασία που η ΕΕ προσεγγίζει τα θέματα ναυτιλίας, διότι υπάρχουν προκλήσεις».

Δεν είναι μόνο εθνικές οι προκλήσεις, είναι προκλήσεις και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι «βλέπουμε τις εξελίξεις πώς διαμορφώνονται, εξελίξεις που επηρεάζουν και τον τομέα της ναυτιλίας και Αθήνα και Λευκωσία, μαζί από κοινού, θα θέσουμε κάποια θέματα στην ΕΕ, γιατί η σημασία της Κυπριακής και της Ελλαδικής ναυτιλίας για την Ευρώπη είναι καθοριστικής σημασίας».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share