X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΚρασί θα δώσει στον Ιρλανδό ομόλογό του ο Ιταλός Υπουργός Γεωργίας στις...

Κρασί θα δώσει στον Ιρλανδό ομόλογό του ο Ιταλός Υπουργός Γεωργίας στις συζητήσεις για τις ετικέτες στα μπουκάλια

Ο Υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων της Ιταλίας Φραντζέσκο Λολομπρίτζιντα δήλωσε ότι θα δώσει στον Ιρλανδό ομόλογό του ένα μπουκάλι κρασί σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ την ερχόμενη Δευτέρα, για να τον διαβεβαιώσει ότι η Ιταλία δεν έχει καμία πρόθεση να βλάψει την υγεία του εν μέσω της ιταλικής αντίστασης στις προτεινόμενες ιρλανδικές προειδοποιήσεις για σημάνσεις για την υγεία σε μπουκάλια κρασιού.

Ο Ιταλός Υπουργός είπε ότι θα υποβάλει στον ομόλογό του Τσάρλυ ΜακΚόναλογκ τα επιχειρήματα της Ιταλίας και την πεποίθηση ότι μπορεί να εξευρεθεί σημείο συμφωνίας για να ξεπεραστούν οι διαφορές μας. Η Ιταλία θεωρεί ότι είναι υπερβολικές οι αντιδράσεις της Ιρλανδίας και ότι η μέτρια κατανάλωση κρασιού είναι καλή για την υγεία.

«Δίνοντάς του ένα μπουκάλι κρασί θα του πούμε ότι δεν έχουμε καμία πρόθεση να βλάψουμε την υγεία του», είπε ο Ιταλός Υπουργός.

Ο Λολομπρίτζιντα, ανιψιός της αείμνηστης ντίβας της οθόνης Τζίνα, είπε ότι θα επικοινωνήσει με τον Υπουργό Υγείας της Ιταλίας Οράτζιο Σκιλάτζι για να συζητήσουν την κατάσταση.

Είπε ότι η θέση της Ιταλίας είναι σαφής και ότι οποιαδήποτε σήμανση που θα προνοεί τον ‘στιγματισμό’ σε σχέση με τις επιπτώσεις του κρασιού στην ανθρώπινη υγεία είναι απαράδεκτη.

«Θέλουμε να αποκαλύψουμε εκ νέου την αλήθεια. Το ιρλανδικό μέτρο δεν δικαιολογείται από οποιαδήποτε επιστημονική απόδειξη», λέει ο Ιταλός Υπουργός που αναζητεί συμμαχίες με την Γαλλία και την Ισπανία για το θέμα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share