X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΚυπριακό και μεταναστευτικό στη συνάντηση ΠτΔ – Αντιπροέδρου Σχοινά

Κυπριακό και μεταναστευτικό στη συνάντηση ΠτΔ – Αντιπροέδρου Σχοινά

Το Κυπριακό, το μεταναστευτικό καθώς και οι τρέχουσες ευρωπαϊκές εξελίξεις συζητήθηκαν τη Δευτέρα στη συνάντηση του Προέδρου της  Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Σχοινάς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι έχει συνοδεύσει την ευρωπαϊκή πορεία της Κυπριακής Δημοκρατίας από τα πρώτα της βήματα στους θεσμούς και θεωρεί τον εαυτό του ένα διαχρονικό φίλο, οργανικό εταίρο της Κυπριακής Δημοκρατίας σε αυτή την ευρωπαϊκή της πορεία.

Είπε ότι με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη γνωρίζονται για δεκαετίες, λέγοντας ότι έχουν καριέρες λίγο πολύ παρόμοιες και είχε σήμερα την ευκαιρία να τον δει για πρώτη φορά με τη νέα του ιδιότητα. «Να κάνουμε μια συνολική ανασκόπηση όλων των τρεχουσών ευρωπαϊκών εξελίξεων και φυσικά μιλήσαμε για το Κυπριακό και για το Μεταναστευτικό, με το οποίο θα ασχοληθούμε αργότερα σήμερα στη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών και με τους Υπουργούς που έχουν να κάνουν με το χαρτοφυλάκιο του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής», συμπλήρωσε.

Σημείωσε ότι κάθε φορά που έρχεται στην Κύπρο αισθάνεται ακόμα πιο σίγουρος για το πόσο θεμελιώδης, καθοριστική ήταν η επιλογή της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Βλέπω μια ευρωπαϊκή Κύπρο που πατάει γερά στα πόδια της με αυτοπεποίθηση και θα είμαστε όλοι δίπλα της σε αυτή την προσπάθεια», ανέφερε.

Ισχυρές ηγεσίες σε Κύπρο και Ελλάδα, είπε ο Σχοινάς

Ερωτηθείς για το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών στην Ελλάδα, είπε ότι «πιστεύω ότι το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών χθες είναι μια σαφέστατη, ξεκάθαρη αντίληψη μιας πολιτικής ενηλικίωσης του ελληνικού πολιτικού συστήματος» προσθέτοντας ότι είναι μια Κυβέρνηση μετριοπαθής η οποία κατήγαγε ένα εκλογικό θρίαμβο από το κέντρο, με επιχειρήματα που έχουν να κάνουν με την ευρωπαϊκή ορθοδοξία.

Σημείωσε ότι αυτό είναι μοναδικό φαινόμενο στην Ευρώπη και δείχνει ότι στο δίπολο του Ελληνισμού, Αθήνα-Λευκωσία, «έχουμε ισχυρές ηγεσίες και εμβαπτισμένες πρόσφατα στη λαϊκή βούληση».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share