X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣLemon8: Η νέα εναλλακτική εφαρμογή που θα αντικαταστήσει το TikTok στις ΗΠΑ

Lemon8: Η νέα εναλλακτική εφαρμογή που θα αντικαταστήσει το TikTok στις ΗΠΑ

Η κινεζική εταιρεία ByteDance φέρεται να προωθεί μία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, ελπίζοντας ότι έτσι θα ξεπεραστούν οι αμερικανικές ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων στην εφαρμογή TikTok.

Σε δημοσίευμά του το  CNBC αναφέρει ότι η ByteDance προωθεί το Lemon8 ως πιθανή εναλλακτική λύση στο TikTok.

Τον Μάρτιο, η ByteDance προσκάλεσε δημιουργούς περιεχομένου στη «νέα πλατφόρμα Lemon8» προτού κυκλοφορήσει επίσημα στις ΗΠΑ, ενώ αναφέρθηκε στην επιτυχία της «αδελφής εταιρείας TikTok».

Το Lemon8, που αποτελεί ένα μείγμα Instagram και Pinterest, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία στις αρχές του 2020. Πρόκειται ουσιαστικά για μια εφαρμογή lifestyle που εστιάζει στην υγεία, την ευεξία και την ομορφιά και έχει αναρριχηθεί γρήγορα σε δημοφιλία στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει η εταιρεία αναλύσεων data.ai, το Lemon8 έκανε άλμα 693 θέσεων και έγινε η δεύτερη εφαρμογή lifestyle με τις περισσότερες λήψεις στις ΗΠΑ τις τελευταίες 30 ημέρες, ξεπερνώντας την εφαρμογή αγοράς ακινήτων Zillow που έμεινε στην τρίτη θέση ενώ υστερούσε μόνο σε σχέση με το Pinterest.

Σύμφωνα με μία άλλη εταιρεία σχετικών μετρήσεων, την Apptopia, το Lemon8 έχει συγκεντρώσει 17 εκατομμύρια λήψεις παγκοσμίως από την κυκλοφορία του.

Η άνοδος της δημοτικότητας του Lemon8 έρχεται σε μια περίοδο που τα νομοθετικά σώματα των Ηνωμένων Πολιτειών εξετάζουν εάν η μητρική εταιρεία του TikTok, ByteDance, θα έπρεπε να εκχωρήσει το μερίδιό της στη δημοφιλή εφαρμογή, η οποία έχει τεθεί υπό έντονο έλεγχο στον δυτικό κόσμο.

Τον περασμένο μήνα ο διευθύνων σύμβουλος της TikTok ουσιαστικά ανακρίθηκε από επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου, σε μια προσπάθεια να ληφθούν απαντήσεις σχετικά με την ικανότητα της εφαρμογής να λειτουργεί ανεξάρτητα από την κινεζική επιρροή της μητρικής εταιρείας ByteDance. Εκείνη η ακρόαση φάνηκε να καθησυχάζει σε κάποιο βαθμό τις αμερικανικές ανησυχίες.

Παρόλα αυτά, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η εταιρική σχέση του Lemon8 με την ByteDance και το TikTok θα βρεθεί εκ νέου κάτω από το μικροσκόπιο των αμερικανικών ρυθμιστικών Αρχών, ειδικά καθώς η εφαρμογή συνεχίζει να αυξάνεται σε δημοτικότητα.

Η δημιουργία μιας άλλης εφαρμογής για να αντικαταστήσει το TikTok δεν είναι ωστόσο μια γρήγορη λύση για το ByteDance, είπαν οι αναλυτές. Οι κινεζικές εφαρμογές θα συνεχίσουν να τελούν υπό έλεγχο από τις ΗΠΑ, καθώς οι πολιτικο-οικονομικές εντάσεις με την Κίνα δεν σβήνουν.

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share