X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΜαίνονται φωτιές στα Μέγαρα και τη Σαλαμίνα

Μαίνονται φωτιές στα Μέγαρα και τη Σαλαμίνα

Σε Μέγαρα και Σαλαμίνα έχουν επικεντρωθεί πλέον οι προσπάθειες κατάσβεσης της Πυροσβεστικής στην Αττική, καθώς στις συγκεκριμένες περιοχές μαίνονται πύρινα μέτωπα.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τη φωτιά των Μεγάρων που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης και έχει λάβει πλέον διαστάσεις, προσπάθειες γίνονται ώστε να μην κατευθυνθούν οι φλόγες προς το Αλεποχώρι.

Δύο οικισμοί της ευρύτερης περιοχής των Μεγάρων, τα Παπαγιαννέικα και η Ζαχούλη, έχουν εκκενωθεί, μέσω του μηνύματος 112, ενώ έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Ειδικότερα, στην περιοχή των Μεγάρων επιχειρούν 34 οχήματα, με 95 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων 3 πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και 7 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό.

Εν τω μεταξύ, τρία πύρινα μέτωπα έχουν εκδηλωθεί και στη Σαλαμίνα, με τις Αρχές να δίνουν εντολή μέσω του 112 για την απομάκρυνση κατοίκων από την περιοχή του Ευριπίδειου Θεάτρου με κατεύθυνση την Ακτή Καραϊσκάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά καίει σε δασική έκταση και για την κατάσβεσή της επιχειρούν επτά πυροσβεστικά οχήματα με 15 πυροσβέστες, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Αναφορικά με τη μεγάλη πυρκαγιά στην Πεντέλη, η οποία ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης και έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης πραγματοποίησε σήμερα ενημέρωση, στην οποία έκανε λόγο για «μια εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά».

Όπως είπε ο ίδιος, οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, καθώς «οι ριπές ανέμων ξεπερνούσαν τα 110χλμ. την ώρα».

Ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε ότι έχουν αποκλειστεί ως αιτίες πρόκλησης της πυρκαγιάς στην Πεντέλη το βραχυκύκλωμα και ο κεραυνός. Παράλληλα, εξήρε το αίσθημα αυταπάρνησης και καθήκοντος, με τον οποίο οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιτέλεσαν το έργο τους, ενώ υποστήριξε ότι η Κυβέρνηση εφαρμόζει μια νέα στρατηγική που επενδύει σε περισσότερα εναέρια μέσα, σε αύξηση των επίγειων και εναέριων περιπολιών και στην έγκαιρη δράση.

«Δυστυχώς, οι καιρικές και οι τοπικές συνθήκες, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Καθημερινά το Πυροσβεστικό Σώμα διαχειρίζεται τουλάχιστον 50-70 πυρκαγιές. Αυτό θα σταματήσει; Δυστυχώς όχι. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Αλλά, παρά τις δυσκολίες, θα επιμείνουμε. Είμαστε στη καρδιά ενός σκληρού καλοκαιριού, που στη Μεσόγειο θα είναι από τα σκληρότερα», κατέληξε ο κ. Στυλιανίδης.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share