X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΜε μωβ χρώμα φωταγωγήθηκε ο κυκλικός κόμβος παρά το παλαιό ΓΣΖ για...

Με μωβ χρώμα φωταγωγήθηκε ο κυκλικός κόμβος παρά το παλαιό ΓΣΖ για την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας

Με μωβ χρώμα φωταγωγήθηκε ο κυκλικός κόμβος παρά το παλαιό ΓΣΖ για την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας που καθιερώθηκε να τιμάται στις 17 Νοεμβρίου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας, το συντριβάνι στον κυκλικό κόμβο, που βρίσκεται παρά τα Προπύλαια του Παλαιού Γ.Σ.Ζ., από τη Τετάρτη 16 μέχρι και την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 είναι φωταγωγημένο με μωβ χρώμα. Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο «Μωρά Θαύματα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση “στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση για την Προωρότητα, τις προκλήσεις και τις συνέπειες που τη συνοδεύουν, την πρόληψη, την αντιμετώπιση και τη βελτίωση της πρόγνωσης. Παράλληλα, η απόδοση τιμής στα πρόωρα νεογνά και στις οικογένειές τους αφού η προωρότητα αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα λόγω αύξησης των ποσοστών τις τελευταίες δεκαετίες».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «ένα στα δέκα νεογέννητα είναι πρόωρο και η Κύπρος διατηρεί ιδιαίτερα ψηλά ποσοστά».

Ο Σύνδεσμος «Μωρά Θαύματα» ιδρύθηκε το 2015 και είναι ένας μη κερδοσκοπικός φιλανθρωπικός οργανισμός. Όραμα του είναι η κτιριακή επέκταση και αναβάθμιση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) στο Μακάριο Νοσοκομείο, στη βάση Ευρωπαϊκών και Διεθνών προδιαγραφών, έτσι ώστε το κάθε πρόωρο μωρό να έχει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη ζωή του”.

Σημειώνεται ότι στη φωταγώγηση παρέστησαν ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας και η Πρόεδρος του Συνδέσμου «Μωρά Θαύματα» Έλενα Μεγαλέμου Τριανταφυλλίδη.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share