X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΜε τους τελευταίους αγώνες πριν τη διακοπή για το Μουντιάλ συνεχίστηκε η...

Με τους τελευταίους αγώνες πριν τη διακοπή για το Μουντιάλ συνεχίστηκε η αγωνιστική δράση στην Ευρώπη

Με τους τελευταίους αγώνες πριν τη διακοπή για τη διεξαγωγή του παγκοσμίου κυπέλλου στο Κατάρ συνεχίστηκε η αγωνιστική δράση στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Στους 8 αγώνες διεύρυνε το αήττητο σερί της στην Premier League η πρωτοπόρος Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» πέρασαν νικηφόρα με 2-0 από την έδρα της ουραγού Γουλβς, για την 16η αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος, αυξάνοντας στους 5 βαθμούς τη διαφορά από τη διώκτρια τους Μάντσεστερ Σίτι, η οποία ηττήθηκε στο «σπίτι» της από τη Μπρέντφορντ (1-2).

Με γκολ του Γιόζεφ Γουίλοκ στο 67ο λεπτό η Νιουκάστλ εκμεταλλεύτηκε την ισχύ του «Σεντ Τζέιμς Παρκ», επικράτησε της Τσέλσι με 1-0 και εδραίωσε τη θέση της στην πρώτη τριάδα, πείθοντας με τη σταθερότητα που επιδεικνύει ότι θα διεκδικήσει μέχρι τέλους ένα εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της νέας περιόδου. Αντίθετα, η ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ βλέπει τις ευρωπαϊκές θέσεις να απομακρύνονται μετά την πέμπτη εφετινή ήττα σε 14 παιχνίδια.

Με δύο γκολ του Ντάρβιν Νούνιες η Λίβερπουλ λύγισε την αντίσταση της Σαουθάμπτον και πήρε τη νίκη με 3-1 στο «Ανφιλντ», η Τότεναμ, μετά από συναρπαστικό ματς και πρωταγωνιστή τον Μπεντακούρ, που πέτυχε δύο γκολ σε τρία λεπτά, λύγισε τη σθεναρή αντίσταση της Λιντς και πήρε τη σημαντική νίκη με 4-3, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε στις καθυστερήσεις τη νίκη στο Λονδίνο επί της Φούλαμ με 2-1 χάρη στον νεαρό Αλεχάντρο Γκαρνάτσο.

Στη Γερμανία, η Μπάγερν δεν χρειάστηκε να παίξει στο μάξιμουμ για να καταβάλει την αντίσταση της ουραγού Σάλκε, της οποίας επιβλήθηκε με 2-0 στη «Veltins Arena» του Γκελζενκίρχεν, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Σπουδαίο διπλό της Λειψίας στη Βρέμη, καθώς επικράτησε της Βέρντερ με 2-1 και συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις των τελευταίων εβδομάδων, η ανανεωμένη Λεβερκούζεν, από την ημέρα που ο Τσάμπι Αλόνσο ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της, νίκησε με 2-0 τη Στουτγκάρδη, ενώ σημαντική νίκη πέτυχε και η Βόλφσμπουργκ στην έδρα της Χόφενχαϊμ (1-2).

Σαρωτική ήταν η Φράιμπουργκ, η οποία νίκησε εύκολα με 4-1, μετατρέποντας σε περίπατο το ντέρμπι με την Ουνιόν Βερολίνου

Στην Ιταλία, η Νάπολι πέρασε και το εμπόδιο της Ουντινέζε, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής στη Serie Α, επικρατώντας στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» με 3-2. Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι, έφτασε τις 11 σερί νίκες στο πρωτάθλημα, για πρώτη φορά στην ιστορία της και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στη Serie A

Η Μίλαν κατάφερε με μεγάλη προσπάθεια να ξεπεράσει το εμπόδιο της Φιορεντίνα επικρατώντας στο «Σαν Σίρο» με 2-1, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Serie A.

Με δύο γκολ του Μόιζε Κεν και ένα του Μίλικ η Γιουβέντους πέτυχε την έκτη συνεχόμενη νίκη της απέναντι στη Λάτσιο με 3-0, ενώ αμυντικά λάθη της Αταλάντα χάρισαν στην Ίντερ σπουδαία νίκη με 3-2 μέσα στο Μπέργκαμο.

Νέα απώλεια για την Ρόμα, μέσα μάλιστα στο «Ολίμπικο», καθώς έμεινε στο 1-1 με την Τορίνο.

Στη Γαλλία, κανένα πρόβλημα δεν είχε η Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στην Οσέρ, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της γαλλικής Ligue 1, καθώς επικράτησε εύκολα με 5-0 και συνέχισε την πορεία της προς την κατάκτηση και του φετινού τίτλου. Σημειώνεται πως τα γκολ πέτυχαν πέντε διαφορετικοί παίκτες, δείχνοντας τον επιθετικό πλουραλισμό των Παριζιάνων.

Με ανατροπή μέσα σε 9 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο η Λανς πήρε πολύ δύσκολη νίκη στην έδρα της με 2-1 επί της Κλερμόν

Η Λοριάν στα τελευταία λεπτά έχασε τη νίκη στην έδρα της Στρασμπούρ (1-1), ενώ η Λιλ παρότι δυσκολεύτηκε κατάφερε να νικήσει την ουραγό Ανζέ με 1-0 και να πλησιάσει στο γκρουπ των πρωτοπόρων, ενώ η Ναντ στο τέλος γλίτωσε την ήττα από την Αζαξιό (2-2).

Τέλος, η Μαρσέιγ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι των ανατροπών στο «Λουί ΙΙ» με 3-2 επί της Μονακό, με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 15ης αγωνιστικής της Ligue 1.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share