X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜειώθηκε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία, αυξάνοντας τους φόβους για ύφεση

Μειώθηκε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία, αυξάνοντας τους φόβους για ύφεση

Μείωση μεγαλύτερη του αναμενόμενου σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον Μάρτιο λόγω της μεγάλης μείωσης της παραγωγής στις αυτοκινητοβιομηχανίες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, εντείνοντας τους φόβους ότι η κορυφαία οικονομία της Ευρώπης αντιμετωπίζει απότομη επιβράδυνση.

Η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 3,4%, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας, Destatis.

Τα απογοητευτικά στοιχεία για τον Μάρτιο έρχονται μετά από δύο ισχυρούς μήνες, Ιανουάριο και Φεβρουάριο, αύξησης της παραγωγής, και είναι χειρότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα, που διενήργησε η εταιρεία οικονομικών δεδομένων FactSet, για μείωση της παραγωγής κατά 1%.

Η είδηση έρχεται μετά τα στοιχεία που κυκλοφόρησαν την περασμένη εβδομάδα, τα οποία κατέδειξαν ξαφνική βουτιά στις νέες παραγγελίες των γερμανικών βιομηχανιών, καθώς ο τεράστιος βιομηχανικός τομέας της χώρας πλήττεται από τις υψηλές τιμές της ενέργειας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ενώ οι ελπίδες αυξάνονταν ότι η Γερμανία θα μπορούσε να αποφύγει μια ύφεση, η τελευταία σειρά αρνητικών στοιχείων ενίσχυσε τους φόβους ότι μια ύφεση ενδεχομένως να βρίσκεται στα χαρτιά.

«Μετά που η παραγωγή στον βιομηχανικό τομέα αναπτύχθηκε δυναμικά στις αρχές του έτους, παρουσίασε απροσδόκητα απότομη μείωση τον Μάρτιο», αναφέρει σε ανακοίνωσή το γερμανικό Υπουργείο Οικονομίας.

Η αυτοκινητοβιομηχανία συνέβαλε σημαντικά στην μείωση της παραγωγής τον Μάρτιο, με την παραγωγή οχημάτων και ανταλλακτικών να υποχωρεί κατά 6,5%, σε σύγκριση με αύξηση 6,9% τον Φεβρουάριο.

Η Γερμανία φιλοξενεί αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Volkswagen, η BMW και η Mercedes-Benz, και ο τομέας των αυτοκινήτων αποτελεί πυλώνα του τομέα της βιομηχανίας της χώρας.

Σημαντικές μειώσεις σημειώθηκαν επίσης τόσο στην κατασκευή μηχανημάτων και εξοπλισμού, όσο και της παραγωγής στον κατασκευαστικό τομέα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share