X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜειώθηκε το Δεκέμβριο η γερμανική παραγωγή, αυξήθηκε 3% για ολόκληρο το 2021

Μειώθηκε το Δεκέμβριο η γερμανική παραγωγή, αυξήθηκε 3% για ολόκληρο το 2021

Μειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 η γερμανική παραγωγή, λόγω του ταλαιπωρημένου κατασκευαστικού κλάδου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης βρίσκεται αντιμέτωπη από τα προβλήματα στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού.

Η παραγωγή μειώθηκε κατά 0,3% τον τελευταίο μήνα του περσινού έτους, εξανεμίζοντας την αναθεωρημένη αύξηση κατά 0,3% που σημειώθηκε τον Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας της Γερμανίας, Destatis.

Για ολόκληρο το 2021, η βιομηχανική παραγωγή ήταν κατά 3% υψηλότερη από το 2020, αλλά εξακολουθεί να είναι 5,5% χαμηλότερη από το 2019, πριν από την έναρξη της κρίσης του κορωνοϊού.

Η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών αυξήθηκε κατά 2,5% τον Δεκέμβριο, ενώ τα ενδιάμεσα αγαθά αυξήθηκαν κατά 0,6%. Η παραγωγή καταναλωτικών αγαθών μειώθηκε κατά 0,5% και οι κατασκευές μειώθηκαν κατά 7,3%.

Τα φτωχά στοιχεία στις κατασκευές καλύφθηκαν από ένα αποτέλεσμα που «δεν ήταν τόσο κακό όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά», καθώς η βιομηχανική παραγωγή, εξαιρουμένης της ενέργειας και των κατασκευών, αυξήθηκε στην πραγματικότητα για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, δήλωσε ο Carsten Brzeski, επικεφαλής μακροοικονομικής στην τράπεζα ING.

«Παρά τα πρώτα θετικά σημάδια, η γερμανική βιομηχανία παραμένει στον ασφυκτικό κλοιό των προβλημάτων της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού», τόνισε ο Brzeski.

Τα σημεία συμφόρησης στην εφοδιαστική αλυσίδα κόστισαν στη γερμανική βιομηχανία «περίπου 70 δισεκατομμύρια ευρώ σε χαμένη προστιθέμενη αξία» πέρσι, σύμφωνα με την δεξαμενή σκέψης για την οικονομία IfW Kiel.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share