X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΜελέτη αναδεικνύει το ρόλο του στοματικού διαλύματος στην αντιμετώπιση του κορονοϊού

Μελέτη αναδεικνύει το ρόλο του στοματικού διαλύματος στην αντιμετώπιση του κορονοϊού

Μια μελέτη εξέτασε τον τρόπο με τον οποίο η μεμβράνη του κορονοϊού του SARS-CoV-2 αποσυντίθεται όταν έρχεται σε επαφή με μια χημική ένωση, ένα βασικό συστατικό που χρησιμοποιείται σε πολλούς τύπους στοματικών πλύσεων, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα μειωμένη ικανότητα μόλυνσης των ανθρώπινων κυττάρων, αναφέρει η EFE.

Η μελέτη, που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Βαλένθια (UV) με το Dentaid Research Center και δημοσιεύτηκε στο Journal of Oral Microbiology, διαπίστωσε ότι αυτή η αποσύνθεση της μεμβράνης του κορονοϊού συμβαίνει κατά την επαφή με το χλωριούχο κετυλοπυριδίνιο (CPC), το οποίο υπάρχει σε διάφορους τύπους στοματικού διαλύματος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισπανικού πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με ιατρική έρευνα, ο ιός SARS-CoV-2 έχει αποδειχθεί ότι έχει μεγάλη προτίμηση για τη στοματική κοιλότητα και πολλαπλασιάζεται ενεργά στους σιελογόνους αδένες. Το σάλιο των μολυσμένων ατόμων έχει ισχυρό ιικό φορτίο.

Η μείωση του ιικού φορτίου στο στόμα θα μπορούσε να είναι μια στρατηγική για να σταματήσει η εξάπλωσή του και αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η χρήση στοματικού διαλύματος έχει την ικανότητα να αδρανοποιεί ορισμένους ιούς που μεταδίδονται μέσω του αέρα, καθώς και ορισμένους κορονοϊούς, συμπεριλαμβανομένου του SARS-CoV -2.

Αυτή η μελέτη είναι σημαντική επειδή θέτει τις βάσεις για μελλοντική έρευνα που θα δείξει ότι η χρήση στοματικών πλύσεων είναι μια συμπληρωματική στρατηγική για την πρόληψη της μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών του αναπνευστικού που προκαλούνται από κορονοϊούς όπως η γρίπη και ο SARS–CoV-2, δήλωσε ο ερευνητής Manuel Bańó. Κέντρο Οδοντιατρικών Ερευνών.

Πολλές οδοντιατρικές εταιρείες συνιστούν πλέον στοματικά διαλύματα CPC κατά τη διάρκεια των οδοντιατρικών επισκέψεων για να συμβάλουν στη μείωση του κινδύνου μεταδοτικότητας του SARS-CoV-2.

Πηγή:www.ertnews.gr

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share