X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΜέσω Κύπρου θα πετάξουν στο Κατάρ Ισραηλινοί φίλαθλοι και δημοσιογράφοι για το...

Μέσω Κύπρου θα πετάξουν στο Κατάρ Ισραηλινοί φίλαθλοι και δημοσιογράφοι για το Μουντιάλ

Στο πλαίσιο των ειδικών ρυθμίσεων που εισηγήθηκε η FIFA ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στο Κατάρ, προκειμένου η κυβέρνηση της χώρας να άρει τους περιορισμούς που απαγόρευαν σε Ισραηλινούς πολίτες να την επισκεφθούν επειδή δεν έχουν συστήσει διπλωματικές σχέσεις, έγινε γνωστό σήμερα στα ισραηλινά ΜΜΕ ότι η αεροπορική εταιρεία TUS Airways θα είναι αυτή που θα μεταφέρει τους ισραηλινούς φιλάθλους από το Ισραήλ στο Κατάρ μέσω Κύπρου.

Τους προηγούμενους μήνες έγινε γνωστό από τις αρμόδιες αρχές του Κατάρ ότι θα χορηγούν ειδική θεώρηση εισόδου στους δημοσιογράφους και στους φιλάθλους πολίτες Ισραήλ κατά την προσγείωσή τους στο διεθνές αεροδρόμιο της Ντόχα χωρίς υποχρέωση προέγκρισης. Είχε τονιστεί ότι το ειδικό αυτό μέτρο θα εφαρμοστεί αποκλειστικά κατα τη διάρκεια διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Οι πτήσεις της TUS Airways θα αναχωρούν από το διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ μεταξύ 8 και 9 το πρωί, θα κατευθύνονται στο αεροδρόμιο της Λάρνακας όπου θα σταθμεύουν για μικρό χρονικό διάστημα και στη συνέχεια θα συνεχίζουν τη διαδρομή τους με τελικό προορισμό την Ντόχα, όπου θα προσγειώνονται μεταξύ 3 και 4 το απόγευμα τοπική ώρα.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αποφασίστηκε από τις εμπλεκόμενες αρχές πολιτικής αεροπορίας, επειδή Ισραήλ και Κατάρ δεν διατηρούν διπλωματικές σχέσεις και κατά συνέπεια δεν υπάρχει διακρατική συμφωνία για απ’ευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ των διεθνών τους αεροδρομίων.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share