X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΜέτσολα: Βάρβαρη και φρικτή επίθεση Ρωσίας η καταστροφή φράγματος στην Ουκρανία

Μέτσολα: Βάρβαρη και φρικτή επίθεση Ρωσίας η καταστροφή φράγματος στην Ουκρανία

Για άλλη μια βάρβαρη και φρικτή επίθεση κατά αθώων Ουκρανών από τη Ρωσία έκανε λόγο η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, μιλώντας κατά την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας του ΕΚ στο Στρασβούργο, τη Δευτέρα το απόγευμα.

Η κ. Μέτσολα είπε πως η καταστροφή του φράγματος Καχόβκα στην Ουκρανία είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δεκάδες χωριά και μέρη γειτονικών πόλεων αφήνοντας χιλιάδες ανθρώπους στην πιο δυσχερή ανθρωπιστική και οικολογική κατάσταση.

«Χρειάζονται την πρακτική βοήθεια και στήριξή μας, και χρειάζονται δικαιοσύνη. Αυτό δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο», επεσήμανε.

Κατά την έναρξη της Ολομέλειας η κ. Μέτσολα αναφέρθηκε επίσης στη συμφωνία που υπήρξε στο Συμβούλιο της ΕΕ ως προς τη γενική προσέγγιση επί σημαντικών, όπως είπε, θεμάτων που αφορούν τη μετανάστευση και το άσυλο.

Χαιρέτισε το βήμα αυτό χαρακτηρίζοντας το σημαντικό, σημειώνοντας πως «αυτή είναι μια πρόοδος που καλωσορίζουμε και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις άμεσα για να φθάσουμε σε μια συμφωνία πριν τη λήξη αυτής της θητείας».

Είπε ακόμη πως ο κόσμος στην Ευρώπη αναμένει να υπάρξει μια προσέγγιση που να είναι δίκαιη και ανθρώπινη για αυτούς που χρειάζονται προστασία, αυστηρή με αυτούς που δεν πληρούν τα κριτήρια και ισχυρή έναντι των διακινητών που εκμεταλλεύονται τους πιο ευάλωτους.

Η κ. Μέτσολα εξέφρασε επίσης λύπη και συλλυπητήρια για τον θάνατο του πρώην Ιταλού Πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share