X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΜέτσολα: Η ΕΕ πρέπει να μην αφήσει μόνη την Ουκρανία, υπέρ του...

Μέτσολα: Η ΕΕ πρέπει να μην αφήσει μόνη την Ουκρανία, υπέρ του αποκλεισμού της Ρωσίας από το σύστημα Swift

Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσουν οι ηγέτες κατά την συνάντηση του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να απαντήσει στις επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας και πως δεν θα αφήσει την Ουκρανία μόνη, δήλωσε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα μετά την ανταλλαγή απόψεων που είχε με τους ηγέτες των κρατών μελών κατά την έναρξη της συνόδου.

Σε συνέντευξη Τύπου, ενώ η σύνοδος βρισκόταν σε εξέλιξη η κ. Μέτσολα υπογράμμισε πως τα όπλα του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι η αμφιβολία και ο φόβος και πως η απάντηση της Ευρώπης είναι η αλληλεγγύη.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί τον Πούτιν να σταματήσει τις επιθετικές ενέργειες, και καλεί για νέες γρήγορες και αυστηρές κυρώσεις.

Στην παρέμβασή της ενώπιον των ηγετών η κ. Μέτσολα ζήτησε άνευ προηγούμενου αυστηρά μέτρα κατά της Ρωσίας, περιλαμβανομένων μέτρων όπως ο αποκλεισμός της Ρωσίας από το σύστημα τραπεζικών πληρωμών Swift.

Η κ. Μέτσολα χαιρέτισε ακόμα την απόφαση της Γερμανίας για πάγωμα της διαδικασίας πιστοποίησης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share