X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΜήνας ενημέρωσης για τον καρκίνο του θυρεοειδούς ο Σεπτέμβριος, 322 περιστατικά στην...

Μήνας ενημέρωσης για τον καρκίνο του θυρεοειδούς ο Σεπτέμβριος, 322 περιστατικά στην Κύπρο το 2018

Στην Κύπρο, το 2018 σημειώθηκαν 239 νέα περιστατικά καρκίνου θυρεοειδούς στις γυναίκες και 83 στους άντρες, φτάνοντας συνολικά τα 322 περιστατικά, σύμφωνα με στοιχεία από το Αρχείο Καρκίνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΥΚΑΦ, μήνας ενημέρωσης για τον καρκίνο του θυρεοειδούς είναι ο Σεπτέμβριος, με στόχο την προτροπή του κοινού να επιζητά τον έλεγχο για σκοπούς πρόληψης.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον ΠΑΣΥΚΑΦ, ο οποίος έχει εντάξει στο πρόγραμμά του ακόμα μια εκστρατεία πρόληψης, ενισχύοντας την διαχρονική προσφορά του στην κοινωνία.

Ο καρκίνος του θυρεοειδούς αδένα είναι συνήθως θεραπεύσιμος αν ανιχνευθεί νωρίς, ενώ ορισμένοι τύποι και παραλλαγές του, είναι επιθετικοί και δύσκολα θεραπεύσιμοι.

Άτομα κάθε ηλικίας από παιδιά έως ηλικιωμένοι, μπορούν να προσβληθούν από τη νόσο με αποτέλεσμα να χρειάζονται δια βίου καθημερινή φαρμακευτική αγωγή και περιοδικές εξετάσεις μετά τη θεραπεία.

Αυτοί είναι μερικοί από τους πολλούς λόγους για τους οποίους ο ΠΑΣΥΚΑΦ πραγματοποιεί τον μήνα ενημέρωσης για τον καρκίνο του θυρεοειδούς κάθε Σεπτέμβριο, ως μέρος του Προγράμματος για τον καρκίνο του θυρεοειδούς αδένα.

Το πρόγραμμα υποστηρίζει η Κυπριακή Ενδοκρινολογική Εταιρεία και ο Υπερήφανος Υποστηρικτής του ΠΑΣΥΚΑΦ, ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ.

Στην Κύπρο, σύμφωνα με το Αρχείο Καρκίνου, το 2018 σημειώθηκαν 239 νέα περιστατικά καρκίνου θυρεοειδούς στις γυναίκες και 83 στους άντρες, φτάνοντας συνολικά τα 322 περιστατικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΣΥΚΑΦ, ο καρκίνος αυτός είναι πιο συνηθισμένος στις γυναίκες και μπορεί να εμφανιστεί ακόμη στην ηλικία των 15 – 19 ετών.

Τα στοιχεία που καταγράφηκαν από το Αρχείο Καρκίνου καταδεικνύουν ότι οι ηλικίες που κυρίως επηρεάζονται είναι μεταξύ 25 και 59 ετών.

Καθ `όλη τη διάρκεια του μήνα ενημέρωσης για τον καρκίνο του θυρεοειδούς αδένα, ο ΠΑΣΥΚΑΦ ενθαρρύνει όλους τους πολίτες να ζητούν έλεγχο του λαιμού, αυχένα όταν επισκέπτονται το γιατρό τους.

Ο έλεγχος του αυχένα μπορεί να γίνει γρήγορα.

Για περαιτέρω ενημέρωση το κοινό μπορεί να επισκέπτεται την ιστοσελίδα του ΠΑΣΥΚΑΦ www.pasykaf.org.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share