X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΜηνύματα Μέτσολα, Συμβουλίου της ΕΕ, ΕΥΕΔ και Φον ντερ Λάιεν για Ουκρανική...

Μηνύματα Μέτσολα, Συμβουλίου της ΕΕ, ΕΥΕΔ και Φον ντερ Λάιεν για Ουκρανική Ανεξαρτησία

Μηνύματα για την επέτειο της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας στις 24 Αυγούστου έστειλαν οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκπροσώποι τους την Τετάρτη.

Σε ανάρτησή του στο Twitter το Συμβούλιο της ΕΕ αναφέρει ότι «η ΕΕ και τα κράτη μέλη της παραμένουν ενωμένα στην αδιασάλευτη στήριξή τους προς την Ουκρανία και καταδικάζουν σθεναρά την απρόκλητη και αδικαιολόγητη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας».

Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα σημειώνει σε δική της ανάρτηση πως «η σημασία της φετινής ημέρας ανεξαρτησίας της Ουκρανίας είναι πολύ σημαντικότερη από ποτέ».

«Δυνατοί και γενναίοι Ουκρανοί πολεμούν για τις ζωές τους, τις οικογένειές τους, τη χώρα τους, τις αξίες τους, τις επιλογές τους και την ελευθερία τους. Για την ανεξαρτησία τους» σημειώνει η κ. Μέτσολα, προσθέτοντας πως «η στήριξή μας δεν θα σταματήσει εδώ».

Σε βιντεογραφημένο μήνυμά της προς τους Ουκρανούς πολίτες η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε πως «δεν μπορούμε ποτέ να φτάσουμε τις θυσίες τις οποίες κάνετε κάθε μέρα».

«Όμως μπορούμα να σταθούμε δίπλα σας και θα το κάνουμε» υπογράμμισε. «Η ΕΕ ήταν μαζί σε αυτόν τον αγώνα από την αρχή. Και θα είμαστε μαζί σας για όσο χρειαστεί» τόνισε.

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) με ανάρτησή της γράφει πως «’η μοίρα θα χαμογελάσει’ στην Ουκρανία και στην Ευρώπη», και συνεχίζει: «Συγχαίρουμε τους Ουκρανούς που τιμούν την ημέρα της ανεξαρτησίας τους ενώ την υπερασπίζονται και πολεμούν για αυτή».

«Slava Ukraini. Μαζί, είμαστε Ευρώπη» προστίθεται στο μήνυμα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share