X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜικρότερη ανάπτυξη Γερμανίας το 2024 προβλέπει ο ΟΟΣΑ

Μικρότερη ανάπτυξη Γερμανίας το 2024 προβλέπει ο ΟΟΣΑ

Πιο αργή ανάκαμψη από την αναμενόμενη αναμένει για την γερμανική οικονομία το 2024, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), καθώς αυξάνεται η ανάγκη για δαπάνες για πιο πράσινες υποδομές, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο ΟΟΣΑ.

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα αυξηθεί κατά 0,3% το 2023 και 1,3% το επόμενο έτος, σύμφωνα με τις προβλέψεις που δημοσιεύθηκαν στην τελευταία οικονομική έρευνα του ΟΟΣΑ για τη Γερμανία.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο ΟΟΣΑ είχε προβλέψει αύξηση του γερμανικού ΑΕΠ το 2024 κατά 1,7%. Η πρόβλεψη για φέτος παρέμεινε αμετάβλητη.

Μέσω της έκθεσης του, ο ΟΟΣΑ καλεί το Βερολίνο να επιταχύνει τη μετάβασή του προς μια πιο ψηφιακή και φιλική προς το κλίμα οικονομία, για παράδειγμα επιδεικνύοντας μεγαλύτερη ευελιξία στους κανονισμούς για το χρέος έτσι ώστε να επιτραπούν οι απαραίτητες επενδύσεις.

Ωστόσο, ο Οργανισμός αντιτίθεται στην επεκτατική δημοσιονομική πολιτική προκειμένου να θωρακιστεί η γερμανική ανταγωνιστικότητα.

«Μετά από 10 χρόνια δυναμικής ανάπτυξης λόγω εξαγωγών, μείωσης της ανεργίας και των δημοσιονομικών πλεονασμάτων, η πανδημία και η ενεργειακή κρίση έδειξαν ότι η Γερμανία έχει διαρθρωτικές αδυναμίες και χρειάζεται επειγόντως να επιταχύνει τον οικολογικό και ψηφιακό της μετασχηματισμό», υπογραμμίζεται στην έκθεση.

Σε μια άλλη αξιολόγηση της προόδου της Γερμανίας στους στόχους για το κλίμα, ο ΟΟΣΑ συστήνει στο Βερολίνο να εργαστεί για την επέκταση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας και των υποδομών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Επίσης, καλεί τη Γερμανία να εκσυγχρονίσει το δίκτυο μεταφορών της και σημειώνει ότι τα όρια ταχύτητας αποτελούν μια αναξιοποίητη ευκαιρία για μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share