X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΣτροφή στην προσέλκυση καταθέσεων κάνουν οι τράπεζες στις ΗΠΑ

Στροφή στην προσέλκυση καταθέσεων κάνουν οι τράπεζες στις ΗΠΑ

Για μήνες, οι καταναλωτές ζητούσαν από τις τράπεζες να πληρώσουν περισσότερα για τις καταθέσεις που διατηρούσαν κοντά τους καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ συνέχιζε την αυξητική πορεία των επιτοκίων.

Τώρα, οι αναλυτές αναφέρουν ότι μετά την τραπεζική κρίση που ταρακούνησε τις αγορές τον περασμένο μήνα, οι αμερικανικές τράπεζες φαίνεται να αναθεωρούν τις προσφορές τους σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν τα χρήματα των πελατών τους σταθμευμένα στους λογαριασμούς τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οι τράπεζες των ΗΠΑ προσπαθούν να προσελκύσουν τους καταθέτες προσφέροντας μπόνους υπογραφής για άνοιγμα νέων λογαριασμών ή κατάθεση χρημάτων σε τακτική βάση.

Οι προσφορές πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που η κατάρρευση των Silicon Valley Bank (SVB) και της Signature Bank τον περασμένο μήνα τρόμαξαν τους καταθέτες, ωθώντας τους να μετακινήσουν 119 δισεκατομμύρια δολάρια από μικρότερες τράπεζες.

Η Capital One Financial Corp διαφημίζει μπόνους ύψους 100 δολαρίων για το άνοιγμα ενός νέου λογαριασμού ταμιευτηρίου και τη διατήρηση άνω των 10.000 δολαρίων σε αυτόν για 90 ημέρες. Η προσφορά φτάνει μέχρι και μπόνους 1.000 δολαρίων για καταθέσεις άνω των 100.000 δολαρίων.

Η Discover Financial Services και το LendingClub προσφέρουν παρόμοια μπόνους, τα οποία ίσχυαν πριν από την έναρξη των εκροών καταθέσεων.

Η Citizens Financial Group προσφέρει ένα μπόνους 25 $ για πελάτες που βάζουν 100 $ το μήνα για τρεις μήνες και διατηρούν ένα ελάχιστο υπόλοιπο.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share