X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΜνημόνιο Συναντίληψης υπέγραψε με ITU ο Κύπριος Πρόεδρος της EMERG

Μνημόνιο Συναντίληψης υπέγραψε με ITU ο Κύπριος Πρόεδρος της EMERG

«Σημαντικές επαφές» και συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα, όπως η υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ της Ομάδας Ρυθμιστών Ευρώπης και Μεσογείου για Δίκτυα και Υπηρεσίες Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (EMERG) και της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU), είχε ο Βοηθός Επίτροπος Επικοινωνιών, Πέτρος Γαλίδης, υπό την ιδιότητά του ως Πρόεδρος του EMERG.

Sύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Επιτρόπου Επικοινωνιών, ο κ. Γαλίδης, συμμετείχε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ρυθμιστών της ITU (Global Symposium for Regulators 2023 – GSR-23) που διεξήχθη στο Sharm El Sheikh της Αιγύπτου από τις 5 μέχρι τις 8 Ιουνίου 2023.

Στα πλαίσια του GSR-23, ο κ. Γαλίδης, υπό την ιδιότητα του Προέδρου του EMERG, μαζί με τη Συνπρόεδρο του EMERG για το 2023, Naama Hening του Υπουργείου Συγκοινωνιών του Ισραήλ, υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης με την ITU, την εξειδικευμένη υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών.

«Η υπογραφή του Μνημονίου αποσκοπεί στη δημιουργία ενός υψηλού επιπέδου πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών για κοινές δράσεις στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών», αναφέρεται.

Επίσης, σημειώνεται, υπεγράφη Κοινή Δήλωση Συνεργασίας μεταξύ του EMERG, της ITU και του Δικτύου Ανατολικής Συνεργασίας Ρυθμιστών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (EaPeReg), «με στόχο την από κοινού δράση σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος όπως η χαρτογράφηση ευρυζωνικών υποδομών και υπηρεσιών, η αναγνώριση καλών πρακτικών και η διευκόλυνση της μεταφοράς τεχνογνωσίας». Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζεται από κοινού διοργάνωση συνεδρίου σε μορφή εργαστήριου με θέμα τη χαρτογράφηση των ευρυζωνικών υποδομών και υπηρεσιών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share