X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν επιχειρηματικοί σύνδεσμοι Κύπρου-Γαλλίας

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν επιχειρηματικοί σύνδεσμοι Κύπρου-Γαλλίας

Με στόχο την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανικής συνεργασίας, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Έρευνας και Καινοτομίας (ΚΣΕΕΚ- CARIE) και ο Σύνδεσμος Γαλλικής Ναυτιλιακής Βιομηχανίας (GICAN) υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας στην παρουσία των Υπουργών Άμυνας, Μιχάλη Γιωργάλλα, και Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, Άννας Προκοπίου, καθώς και της Πρέσβειρας της Γαλλίας στην Κύπρο Salina Grenet-Catalano.

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΚΣΕΕΚ, την εκδήλωση υπογραφής του μνημονίου φιλοξένησε η Πρέσβειρα της Γαλλίας, την οποία και ο ΚΣΕΕΚ ευχαριστεί, όπως και τον Γάλλο Ακόλουθο Άμυνας, Arnaud Peyronnet και τον Γάλλο Ακόλουθο Εσωτερικής Ασφάλειας, Cyril Gamet, για την υποστήριξή τους.

Σημειώνεται ότι το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Πρόεδρος του ΚΣΕΕΚ, Δρ Τάσος Κουνούδης και ο Jean-Marie Dumon εκ μέρους του GICAN, διαβεβαιώνοντας την ενδυνάμωση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης των δύο επιχειρηματικών συνδέσμων.

Υπογραμμίζεται ότι η γαλλο-κυπριακή συνεργασία στοχεύει στην εξέλιξη της συνεργασίας στους τομείς της καινοτομίας, της άμυνας και της ασφάλειας. Η συμφωνία ενισχύει ακόμη περισσότερο την από κοινού προώθηση ευρωπαϊκών έργων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ γαλλικών και κυπριακών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προκειμένου να αναπτύξουν έργα κοινού ενδιαφέροντος.

«Η αναφορά του Υπουργού Άμυνας, Μιχάλη Γιωργάλλα για νέες διόδους συνεργασίας, στο πλαίσιο του πρώτου Γαλλο – Κυπριακού Εργαστηρίου Ασφάλειας και Άμυνας, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, είναι για μας ψήφος εμπιστοσύνης από την κυβέρνηση και ενθάρρυνση να συνεχίσουμε να πρωτοστατούμε, αξιοποιώντας ευκαιρίες και συνέργειες για έρευνα, τεχνολογία και καινοτομία», τονίζεται.

Ήδη τα μέλη τoυ ΚΣΕΕΚ και του GICAN αναπτύσσουν από κοινού νέες τεχνολογίες σε δέκα έργα, του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Αμυντικής Βιομηχανικής Ανάπτυξης (EDIDP) και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας (EDF), συνολικού προϋπολογισμού 150 εκ. ευρώ, καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share