X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΜπογκντάνοφ: Η Βουλγαρία μπορεί να γίνει κέντρο ανάπτυξης αυτοκινητοβιομηχανίας

Μπογκντάνοφ: Η Βουλγαρία μπορεί να γίνει κέντρο ανάπτυξης αυτοκινητοβιομηχανίας

Η γερμανική εταιρεία SULZER επενδύει αρχικά 1,5 εκατ. ευρώ σε ένα κέντρο ανάπτυξης λογισμικού στη Σόφια, δημιουργώντας σταδιακά σχεδόν 100 νέες θέσεις εργασίας για υψηλά καταρτισμένους ειδικούς πληροφορικής στη Βουλγαρία. Αυτό κατέστη σαφές κατά τη διάρκεια συνάντησης του Υπουργού Οικονομίας και Βιομηχανίας Μπογκντάν Μπογκντάνοφ με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της γερμανικής εταιρείας λογισμικού αυτοκινήτων, SULZER GmbH Δρ. Μίχαελ Κράους στο Υπουργείο, δήλωσε την Πέμπτη το γραφείο Τύπου του Υπουργείου. Στους πελάτες της εταιρείας περιλαμβάνονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες BMW, AUDI, DAIMLER, MAN, Porsche, Rolls Royce, SEAT, VW, Skoda.

Ο κ. Μπογκντάνοφ τόνισε ότι ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας αποτελεί προτεραιότητα για τη Βουλγαρία καθώς φέρνει μεγάλη προστιθέμενη αξία. Επισήμανε ότι όλο και περισσότεροι επενδυτές από τον κλάδο ενδιαφέρονται να ανοίξουν κέντρα έρευνας και ανάπτυξης στη Βουλγαρία. «Η ανάπτυξη λογισμικού στην αυτοκινητοβιομηχανία είναι σημαντική για τη Βουλγαρία και η χώρα μας έχει όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει περιφερειακό κέντρο για την ανάπτυξη των εταιρειών του κλάδου», είπε.

Ο Υπουργός επεσήμανε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία στη Βουλγαρία είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες, έχοντας δημιουργήσει πάνω από 10% του ΑΕΠ μόνο το 2022 και απασχολεί 75.000 άτομα. Σύμφωνα με τον ίδιο, μόλις πριν από 10 χρόνια αντιπροσώπευε μόνο το 1% του ΑΕΠ και απασχολούσε λιγότερα από 9.000 άτομα.

Θέμα συζήτησης κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν τα σχέδια της εταιρείας για ανάπτυξη στη Βουλγαρία, με τον κ. Κράους να επισημαίνει ότι η επένδυση στη Βουλγαρία ήταν μέρος της πολιτικής της εταιρείας για μετακίνηση σε πιο κοντινές χώρες, σε μια προσπάθεια περικοπής των αλυσίδων εφοδιασμού.

Ο Υπουργός Μπογκντάνοφ είπε ότι η Βουλγαρία διαθέτει ταλαντούχους μηχανικούς και επαρκή τεχνογνωσία, επισημαίνοντας ότι μπορεί να επιτευχθεί βιώσιμη επιχειρηματική ανάπτυξη στη χώρα, καθώς και συνέργειες και συνεργασίες στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπου υπάρχει ήδη ένα εξαιρετικό οικοσύστημα.

Η SULZER GmbH ιδρύθηκε το 1978 και συνεργάζεται με επιτυχία με πελάτες στην αυτοκινητοβιομηχανία καθώς και στον ασφαλιστικό τομέα αλλά και τον τομέα της μηχανολογίας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share