X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΝα αναθεωρήσει «επικίνδυνους σχεδιασμούς» σε σχέση με Ουκρανία καλεί την Ελλάδα η...

Να αναθεωρήσει «επικίνδυνους σχεδιασμούς» σε σχέση με Ουκρανία καλεί την Ελλάδα η Ζαχάροβα

«Προειδοποιήσεις» προς την Ελλάδα ώστε να αναθεωρήσει «επικίνδυνους σχεδιασμούς», όπως χαρακτηρίζει τυχόν αποστολή των ελληνικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 από την Κρήτη στην Ουκρανία, απηύθυνε με σχόλιό της η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, επικαλούμενη τη σχετική ετοιμότητα της ελληνικής ηγεσίας, που έχει διατυπωθεί «υπό τον όρο να παραληφθεί σε αντάλλαγμα πρόσθετος αριθμός αμερικανικών συστημάτων αεράμυνας Patriot».

Η Ρωσίδα διπλωμάτης περιέγραψε ως «προκλητικά τα σχέδια παράδοσης στο καθεστώς του Κιέβου S-300 και άλλων συστημάτων αεράμυνας ρωσικής/σοβιετικής κατασκευής, τα οποία είναι ευθέως εχθρικά ως προς τη Ρωσία», υποστηρίζοντας ότι «αγνοείται η γνώμη των Ελλήνων πολιτών, 70% των οποίων, σύμφωνα με τις μετρήσεις της κοινής γνώμης, τάσσονται κατά της προώθησης όπλων στην Ουκρανία».

Κατά τους ισχυρισμούς της κ. Ζαχάροβα «η επίσημη Αθήνα δεν ανησυχεί για το γεγονός ότι στέλνοντας όπλα στη ζώνη των εχθροπραξιών καθίσταται συνεργός των Ουκρανών νεοναζί, οι οποίοι διεξάγουν εγκληματικό πόλεμο κατά του αμάχου πληθυσμού του Ντονμπάς, του Ζαπαρόζιε και της Χερσώνας, μεταξύ των οποίων και οι διαμένοντες εκεί πολυάριθμοι Έλληνες στην καταγωγή».

Όπως υποστηρίζεται στο σχόλιο, το οποίο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του ρωσικού ΥΠΕΞ, «λόγος γίνεται για βαναυσότατη παραβίαση των όρων των ελληνορωσικών διακυβερνητικών συμφωνιών για τη στρατιωτική-τεχνική συνεργασία από 30ής Οκτωβρίου 1995 και για την παράδοση παραγωγής στρατιωτικού χαρακτήρα από 3ης Δεκεμβρίου 2013, οι οποίες αδιαμφισβήτητα απαγορεύουν στην Ελλάδα την επανεξαγωγή του στρατιωτικού εξοπλισμού, που έχουμε προμηθεύσει σε τρίτη χώρα, χωρίς τη συμφωνία της Ρωσίας».

«Η καταπάτηση των συμβατικών υποχρεώσεων αναπόφευκτα θα έχει συνέπειες, χωρίς να αναφερθούμε στην ουσιαστική εξασθένηση της αμυντικής ικανότητας της Ελλάδας στον τομέα της αεράμυνας», υποστηρίζει η Ρωσίδα εκπρόσωπος, ισχυριζόμενη ότι «ενώπιόν μας βρίσκεται επίσης η πλήρης αδιαφορία της ελληνικής πλευράς προς τους διεθνείς περιορισμούς στον τομέα του εμπορίου όπλων, οι οποίοι δεν επιτρέπουν την εξαγωγή του σε εκείνες τις περιοχές, όπου μπορεί να οδηγήσει στην παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, να συμβάλει στην όξυνση των συγκρούσεων».

«Τέλος κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολίες, ότι όλος ο στρατιωτικός εξοπλισμός, που αποστέλλεται στο Κίεβο θα εντοπιστεί και θα καταστραφεί εγκαίρως από τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Όσο ακόμη δεν είναι αργά, είναι δυνατό να αναθεωρηθούν οι επικίνδυνοι σχεδιασμοί. Προειδοποιούμε για άλλη μια φορά την ελληνική ηγεσία για την ευθύνη της», καταλήγει το σχόλιο της κ. Ζαχάροβα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share