X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΝα μην μετατραπούν τα σχολεία σε ιατρικά κέντρα ζήτησαν οι «Ενωμένοι Γονείς...

Να μην μετατραπούν τα σχολεία σε ιατρικά κέντρα ζήτησαν οι «Ενωμένοι Γονείς Κύπρου» έξω από το Υπουργείο Παιδείας

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Πέμπτη, έξω από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, οι «Ενωμένοι Γονείς Κύπρου» για να διεκδικήσουν, όπως ανέφεραν, όλα τα νόμιμα δικαιώματα για όλα τα παιδιά της Κύπρου στα σχολεία. Ζήτησαν να αποφεύγονται οι διακρίσεις και ο διαχωρισμός, καθώς και να γίνεται σεβαστό το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής, ενώ ανέφεραν πως δεν θα επιτρέψουν να μετατραπούν τα σχολεία σε ιατρικά κέντρα.

Σε δηλώσεις της, η εκπρόσωπος της ομάδας, Κατερίνα Μιχαήλ, είπε ότι «αντιπροσωπεία μας είχε ζητήσει να συναντηθεί με τον Υπουργό και να παραδώσει επιστολή που εκφράζει ανησυχίες μας για τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία. Έχουμε πετύχει τη συνάντηση με τον Α΄ Ανώτατο Λειτουργό του Υπουργείου Παιδείας, Ηλία Μαρκάτζιη. Στην επιστολή προτείνουμε πιθανές εναλλακτικές λύσεις που σέβονται και τα ανθρώπινα δικαιώματα των παιδιών για να αποφεύγονται οι διακρίσεις και ο διαχωρισμός, καθώς, επίσης, που θα σέβονται το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής, με βάση το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ανέφερε, επίσης, ότι στην επιστολή τους παραθέτουν διάφορες μελέτες από επίσημες πηγές και οργανισμούς, τις οποίες το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση «συνεχίζουν να παραβλέπουν και που θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνία» αλλά και «τα παιδιά μας που είναι και το μέλλον αυτού του τόπου».

«Στην επιστολή μας αναφερόμαστε, επίσης, και στην έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της κα. Μαρίας Λοττίδη, η οποία σε σχετική τοποθέτηση στις 29 Ιουλίου το 2021 δηλώνει ότι δε θα έπρεπε να υπάρχουν περιορισμοί ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών, τα μηνύματα που στέλνονται στην κοινωνία να μην διαχωρίζουν τους πολίτες σε εμβολιασμένους και μη και να μην δημιουργούν πόλωση, εντάσεις και κοινωνικό στιγματισμό σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι η θέση τους είναι ότι τα σχολεία πρέπει να είναι «η δεύτερη οικογένεια του κάθε παιδιού».

«Ένας χώρος που προσφέρει ασφάλεια, ποιοτική εκπαίδευση, ενίσχυση και ενδυνάμωση των παιδιών, κοινωνικοποίηση και απαραίτητα εφόδια ένταξης στην κοινωνία χωρίς πίεση, άγχος και φόβος. Τονίζουμε ότι εμείς οι γονείς δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπούν σε ιατρικά κέντρα. Οποιεσδήποτε ιατρικές πράξεις πρέπει να γίνονται σε χώρους κατάλληλους και με την συγκατάθεση και τη συνοδεία πάντοτε των γονέων τους», συμπλήρωσε.

Είπε, επιπρόσθετα, ότι διεκδικούν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, «τα οποία για τους δικούς τους λόγους δεν θέλουν εν μέσω πανδημίας να πηγαίνουν στο σχολείο είτε γιατί φοβούνται από την πανδημία είτε γιατί δεν μπορούν να χρησιμοποιούν την μάσκα ή δεν θέλουν να κάνουν τεστ, καθώς και το τεστ σάλιου, το οποίο είναι πιο φιλικό προς τα παιδιά, έτσι ώστε να μην υπάρχουν αντιδράσεις στην περίπτωση που πρέπει να κάνουν τεστ τα παιδιά».

Καταλήγοντας, η κα. Μιχαήλ είπε ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για να διασφαλίσουν τα δικαιώματα των παιδιών τους όσον αφορά την εκπαίδευση.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share