X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝέα στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία ύψους 3 δις δολαρίων

Νέα στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία ύψους 3 δις δολαρίων

Στρατιωτική βοήθεια που αντιστοιχεί στο ποσό των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων απέστειλε στην Ουκρανία ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε από το Λευκό Οίκο, ανήμερα της Ημέρας Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας αλλά και έξι μήνες μετά την ρωσική εισβολή στη χώρα.

Όπως δήλωσε ο Μπάιντεν, η μέρα αυτή δεν είναι μόνο μια γιορτή του παρελθόντος, αλλά μια ηχηρή επιβεβαίωση ότι η Ουκρανία παραμένει περήφανα και θα παραμείνει ένα κυρίαρχο και ανεξάρτητο έθνος.

“Οι ΗΠΑ δεσμεύονται να υποστηρίξουν τον λαό της Ουκρανίας καθώς συνεχίζει τον αγώνα για την υπεράσπιση της κυριαρχίας του. Ως μέρος αυτής της δέσμευσης, είμαι υπερήφανος που ανακοινώνω τη μεγαλύτερη δόση βοήθειας για την ασφάλεια μέχρι σήμερα: περίπου 2,98 δισεκατομμύρια δολάρια όπλων και εξοπλισμού που θα παρασχεθούν μέσω της Πρωτοβουλίας για την Ασφάλεια της Ουκρανίας η οποία θα αποκτήσει συστήματα αεράμυνας, συστήματα πυροβολικού και πυρομαχικά, αντι-μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα και ραντάρ”.

Γνωρίζω ότι αυτή η ημέρα ανεξαρτησίας είναι γλυκόπικρη για πολλούς Ουκρανούς, καθώς χιλιάδες έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί, εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους και τόσοι άλλοι έχουν πέσει θύματα ρωσικών θηριωδιών και επιθέσεων.

Αλλά έξι μήνες ανηλεών επιθέσεων ενίσχυσαν μόνο την υπερηφάνεια των Ουκρανών για τον εαυτό τους, για τη χώρα τους και για τα 31 χρόνια της ανεξαρτησίας τους.

Σήμερα και κάθε μέρα, στεκόμαστε στο πλευρό του ουκρανικού λαού για να διακηρύξουμε ότι το σκοτάδι που οδηγεί την απολυταρχία δεν ταιριάζει με τη φλόγα της ελευθερίας που φωτίζει τις ψυχές των ελεύθερων ανθρώπων παντού” αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share