X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝέες κυρώσεις επέβαλε στη Ρωσία η Ουάσιγκτον

Νέες κυρώσεις επέβαλε στη Ρωσία η Ουάσιγκτον

Νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας ανακοίνωσαν η Ουάσινγκτον και το Λονδίνο την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε κυρώσεις με στόχο τις κορυφαίες δημόσιες και ιδιωτικές τράπεζες της Ρωσίας και τις δύο κόρες του Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι νέες κυρώσεις αφορούν τη Μαρία Βορόντσοβα και την Κατερίνα Τιχόνοβα, δύο κόρες του Πούτιν με την πρώην σύζυγό του Λιουντμίλα Σκρέμπνεβα.

Από τις νέες κυρώσεις επλήγησαν επίσης η σύζυγος και η κόρη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, μεταξύ των οποίων ο πρώην Πρόεδρος και Πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ο Πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν.

“Αυτά τα άτομα έχουν πλουτίσει σε βάρος του ρωσικού λαού. Μερικά από αυτά είναι υπεύθυνα για την παροχή της απαραίτητης υποστήριξης στον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος. «Πιστεύουμε ότι πολλά από τα περιουσιακά στοιχεία του Πούτιν είναι κρυμμένα στα μέλη της οικογένειας και γι` αυτό τα στοχοποιούμε», δήλωσε στους δημοσιογράφους ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος, αναφερόμενος στις δύο κόρες του Ρώσου Προέδρου.

Ο Λευκός Οίκος κήρυξε επίσης κυρώσεις “πλήρους αποκλεισμού” στα μεγαλύτερα δημόσια και ιδιωτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ρωσίας, τη Sberbank και την Alfa Bank, και είπε ότι πλέον απαγορεύονται όλες οι νέες επενδύσεις των ΗΠΑ στη Ρωσία.

Την Πέμπτη θα ανακοινωθούν νέες κυρώσεις σε βασικές ρωσικές κρατικές επιχειρήσεις, με στόχο να παρεμποδίσουν την ικανότητά τους να εμπορεύονται και να διακινούν χρήματα μέσω του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, πρόσθεσε. «Σήμερα, σε ευθυγράμμιση με τους συμμάχους και τους εταίρους της G7, εντείνουμε τις πιο αυστηρές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί ποτέ σε μια μεγάλη οικονομία», τόνισε ο αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share