X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΝέο εντυπωσιακό άλμα 20% στη τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, σε υψηλό...

Νέο εντυπωσιακό άλμα 20% στη τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, σε υψηλό τριών μηνών

Εντυπωσιακό άλμα πέραν του 20% πραγματοποιεί την Πέμπτη η τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου αναφοράς (Άμστερνταμ), αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών, προσθέτοντας έτσι στις μεγάλες αυξήσεις που κατέγραψε κατά τις τελευταίες δύο ημέρες, μετά την ανακοίνωση της ρωσικής Gazprom να μειώσει τη ροή φυσικού αερίου προς την Γερμανία, μέσω του Nord Stream 1.

Ενώ η ρωσική εταιρεία ενέργειας είχε αρχικά ανακοινώσει ότι θα μειώσει κατά 40% την ροή φυσικού αερίου προς την Γερμανία, η μείωση ανήλθε σήμερα Πέμπτη στο 60%. Ως αιτία της μείωσης η Gazprom επικαλέστηκε την επισκευή της μονάδας συμπίεσης αερίου.

Η γερμανική Siemens Energy είχε ανακοινώσει την περασμένη Τρίτη πως μία από τις τουρμπίνες αερίου του Nord Stream 1 που έχει επισκευαστεί στον Καναδά δεν μπορεί να μεταφερθεί με πλοίο λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Κατά τις τελευταίες τρεις ημέρες η τιμή του βασικού ευρωπαϊκού φυσικού αερίου έχει εκτοξευθεί κατά περίπου 77%, από τα €83,92 τη Μεγαβατόρα στα €147,50 την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, η τιμή του του βασικού ευρωπαϊκού φυσικού αερίου TTF (Άμστερνταμ) σημείωνε κατακόρυφη αύξηση κατά 22,57% ή €27,16, στα €147,50 τη Μεγαβατόρα, τιμή που αποτελεί την υψηλότερη από τις 10 Μαρτίου του 2022.

Εντός Ιουνίου η τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου ενισχύεται κατά 70%.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share