X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΝέο πακέτο μέτρων θα εξετάσουν ταχέως οι ηγέτες της ΕΕ, λένε φον...

Νέο πακέτο μέτρων θα εξετάσουν ταχέως οι ηγέτες της ΕΕ, λένε φον ντερ Λάιεν-Μισέλ

Πακέτο με περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα συζητήσουν την Πέμπτη το βράδυ οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και της Προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η κ. φον ντερ Λάιεν θα παρουσιάσει τις προτάσεις που οριστικοποιούνται στους ηγέτες και οι κυρώσεις θα εγκριθούν ταχέως, αναφέρεται.

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την άνευ προηγουμένου στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Με τις απρόκλητες και αδικαιολόγητες στρατιωτικές της ενέργειες, η Ρωσία παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο και υπονομεύει την ευρωπαϊκή και παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα» τονίζουν οι δύο Πρόεδροι.

«Καλούμε τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως τις εχθροπραξίες, να αποσύρει τον στρατό της από την Ουκρανία και να σεβαστεί πλήρως την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας» προσθέτουν.

«Τέτοια χρήση βίας και εξαναγκασμού δεν έχει θέση στον 21ο αιώνα. Η ΕΕ στέκεται σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας και του λαού της καθώς αντιμετωπίζουν αυτήν την απαράμιλλη κρίση» υπογραμμίζουν.

Αναφερόμενοι στην έκτακτη συνάντηση των ηγετών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, οι δύο Πρόεδροι σημειώνουν πως οι ηγέτες στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «θα συζητήσουν την κρίση και περαιτέρω περιοριστικά μέτρα τα οποία θα έχουν τεράστιες και σοβαρές συνέπειες στη Ρωσία για τις ενέργειές της, σε συνεργασία με τους διατλαντικούς εταίρους μας».

Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν θα παρουσιάσει «πακέτο περαιτέρω κυρώσεων το οποίο οριστικοποιείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το οποίο το Συμβούλιο θα εγκρίνει ταχέως»

Εκφράζοντας λύπη για τις απώλειες ζωών και την ανθρωπιστική κρίση, οι δύο Πρόεδροι υπογραμμίζουν πως η ΕΕ και τα κράτη μέλη είναι έτοιμα να παράσχουν έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share