X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝομοσχέδιο για επίλυση ενός ζητήματος ανεργιακού επιδόματος ενέκρινε το Υπουργικό

Νομοσχέδιο για επίλυση ενός ζητήματος ανεργιακού επιδόματος ενέκρινε το Υπουργικό

Νομοσχέδιο για επίλυση ενός ζητήματος καταβολής ανεργιακού επιδόματος σε αριθμό εργαζομένων, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα, όπως δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Παναγιώτου. Το νομοσχέδιο οδηγείται αύριο στη Βουλή και ο στόχος είναι η ψήφιση του πριν το Πάσχα.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Παναγιώτου είπε πως η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει αποτελεσματικά ένα σημαντικό πρόβλημα που εδώ και αρκετούς μήνες επηρεάζει ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων σε σχέση με την καταβολή του ανεργιακού επιδόματος.

Είπε πως το Υπουργικό ενέκρινε νομοσχέδιο για επίλυση αυτού του ζητήματος, το οποίο θα υποβληθεί αύριο στη Βουλή, θα συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη στην Επιτροπή Εργασίας με στόχο να κατατεθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια πριν το Πάσχα, ούτως ώστε οι επηρεαζόμενοι να έχουν σαφή εικόνα για τη λύση του προβλήματος.

Ο κ. Παναγιώτου ανέφερε πως το νομοσχέδιο προβλέπει όπως οι εργαζόμενοι που έπαψαν να εργάζονται είτε ατομικά είτε ομαδικά, θα δικαιούνται να λάβουν ανεργιακό επίδομα, κάτι που θα λειτουργήσει ως ανταπόκριση στη προσδοκία που υπάρχει από ένα σημαντικό αριθμό εργαζομένων, με μια αναδρομικότητα μερικών μηνών και μια καθορισμένη μεταβατικότητα ώστε να έχει περιορισμένη διάρκεια.

Πρόσθεσε πως ακολούθως, θα επανέλθει σε ισχύ η πρόνοια της νομοθεσίας, η οποία ερμηνεύτηκε μέσα από τη νομολογία του Δικαστηρίου κατά τους προηγούμενους μήνες αλλά και μέσα από τη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας.

Συνεπώς, κατέληξε, «δεν θα είναι μια ρύθμιση η οποία θα είναι μόνιμα σε ισχύ, αλλά θα αποκαθιστά την προβληματική κατάσταση που ισχύει σήμερα για ένα σημαντικό αριθμό εργαζομένων».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share