X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΝορβηγία – Κύπρος 3-1 για την προκριματική φάση EURO 2024

Νορβηγία – Κύπρος 3-1 για την προκριματική φάση EURO 2024

Η Εθνική Ομάδα Ανδρών της Κύπρου στο ποδόσφαιρο ηττήθηκε χθες βράδυ, στο στάδιο Ullevaal του Όσλο, με 3-1 από την αντίστοιχη ομάδα της Νορβηγίας, σε αγώνα για την 4η αγωνιστική του 1ου Ομίλου της προκριματικής φάσης του EURO 2024.

Οι Νορβηγοί άνοιξαν το σκορ στο 12ο λεπτό με τον Σολμπάκεν και στο 56ο λεπτό με πέναλτι του Χάλαντ πέτυχαν το 2-0, ενώ στο 60΄ ο ίδιος ποδοσφαιριστής σημείωσε το 3-0. Η Εθνική Κύπρου μείωσε στις καθυστερήσεις (90΄+3) με γκολ του Κάστανου μετά από κάθετη πάσα του Χριστοφή.

Κύπρος: Μολ, Αντωνίου (61′ Ανδρέου), Ιωάννου, Λαϊφης, Γκόγκιτς, Κορεϊα, Χαραλάμπους (61′ Τζιωνής), Κούσουλος (90′ Σατσιάς), Κάστανος, Πηλέας (61′ Λοϊζου), Πίττας (70′ Χριστοφή).

Όσον αφορά το σκηνικό του ομίλου της Κύπρου, η Σκωτία επικράτησε με 2-0 της Γεωργίας και πανηγύρισε την τέταρτη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες και οδηγεί χωρίς απώλειες την κούρσα στον πρώτο προκριματικό όμιλο του EURO 2024 με 12 βαθμούς, ενώ η Νορβηγία πέτυχε την πρώτη της νίκη και βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με 4 βαθμούς. Την Τρίτη είχε ρεπό η Ισπανία.

Στην 2η θέση βρίσκεται η Γεωργία με 4 βαθμούς αλλά έχοντας δώσει 3 αγώνες, στην 4η θέση η Ισπανία με 3 βαθμούς και έχοντας δώσει 2 αγώνες, και η Κύπρος στην 5η και τελευταία θέση της βαθμολογίας χωρίς βαθμό, έχοντας δώσει 3 αγώνες.

Σύμφωνα με την ΚΟΠ, ο Ομοσπονδιακός Προπονητής, Τιμούρ Κετσπάγια, μετά το φινάλε του αγώνα είπε ότι νίκησε η καλύτερη ομάδα.

«Δεν έχω παράπονο από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας. Πήγαμε αρκετά καλά μέχρι το πέναλτι που ήταν άτυχη στιγμή και καθοριστική. Είναι πολύ δύσκολο να δίνεις δύο αγώνες σε τέτοιο επίπεδο μέσα σε τέσσερις ημέρες. Η ομάδα χρειάζεται χρόνο, συμμετέχουμε σε πολύ δύσκολο όμιλο. Έχουμε να δώσουμε άλλους πέντε αγώνες στον όμιλο μας και θα τα παλέψουμε, ελπίζουμε σε καλύτερη συνέχεια», πρόσθεσε.

Η Εθνική Κύπρου θα αντιμετωπίσει στις 8 Σεπτεμβρίου την πρωτοπόρο του 1ου ομίλου, Σκωτία.

Στο μεταξύ, τα χθεσινά αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης του EURO 2024 έχουν ως ακολούθως:

5ος όμιλος: Μολδαβία-Πολωνία 3-2, Νησιά Φερόε-Αλβανία 1-3. Ρεπό: Τσεχία

6ος όμιλος: Αυστρία-Σουηδία 2-0, Εσθονία-Βέλγιο 0-3. Ρεπό: Αζερμπαϊτζάν

7ος όμιλος: Ουγγαρία-Λιθουανία 2-0, Βουλγαρία-Σερβία 1-1. Ρεπό: Μαυροβούνιο

10ος όμιλος: Ισλανδία-Πορτογαλία 0-1, Λιχτενστάιν-Σλοβακία  0-1, Βοσνία-Λουξεμβούργο   0-2.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share