X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ DBRS επιβεβαίωσε το «ΑΑΑ» της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Ο DBRS επιβεβαίωσε το «ΑΑΑ» της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Ο οίκος αξιολόγησης DBRS Morningstar επιβεβαίωσε την κορυφαία αξιολόγηση ΑΑΑ για την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), αναθέτοντας σταθερή προοπτική.

Σύμφωνα με τον καναδικό οίκο, ως η τράπεζα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (με αξιολόγηση επίσης ΑΑΑ) η ΕΤΕπ εργάζεται στενά με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την υλοποίηση των ευρωπαϊκών πολιτικών και για να εκπροσωπεί τα συμφέροντα των κρατών μελών της ΕΕ.

Σημειώνει δε πως ως η κλιματική τράπεζα, η ΕΤΕπ υποστηρίζει επίσης τους ευρωπαϊκούς στόχους σε σχέση με την κλιματική δράση και την περιβαλλοντική αειφορία και συνεχίζει να εντάσσει το κλιματικό ρίσκο ως βασικό συστατικό του πλαισίου διακυβέρνησης της.

Υπενθυμίζει ακόμη ότι η χρηματοδότηση της ΕΤΕπ προέρχεται από τις αγορές έτσι ώστε να υποστηρίζει έργα μέσω παραχώρησης χρηματοδότησης και εγγυήσεων που συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της ΕΕ, τις θέσεις εργασίας, την κλιματική μετάβαση και την ενεργειακή ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον DBRS, η σταθερή προοπτική αντικατοπτρίζει την ανθεκτικότητα της τράπεζας σε καθοδικούς κινδύνους, τα ισχυρά θεμελιώδη στοιχεία της, όπως αυτά καταγράφηκαν τα τελευταία χρόνια παρά τους μετωπικούς ανέμους της πανδημίας του κορωνοϊού, την ενεργειακό και το πληθωριστικό σοκ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Παρά τις διαδοχικές κρίσεις από το 2020, η ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού του χαρτοφυλακίου της ΕΤΕπ παραμείνει πολύ ισχυρή, χάριν στις συντηρητικές πολιτικές διαχείρισης ρίσκου της τράπεζας, καθώς και την σημαντική κυβερνητική στήριξη που παραχωρήθηκε στις επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19», αναφέρει ο DBRS.

Παρά τον πληθωρισμό, ο οποίος παραμένει υψηλός και τα ψηλά επιτόκια, ο καναδικός οίκος θεωρεί ότι οι όποιες πιέσεις θα μετριαστούν λόγω της πολύ υψηλής κεφαλαιακής θέσης της ΕΤΕπ, την στέρεα ρευστότητα και την ισχυρή και καινοτόμα πολιτική διαχείρισης χρέους και ρίσκου, ενώ η τράπεζα είναι επιλέξιμη και για συμμετοχή στα προγράμματα αγοράς περιουσιακών στοιχείων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share