X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΟ Δήμος Λεμεσού τίμησε τους αρίστους αθλητές, αθλήτριες και σωματεία της πόλης

Ο Δήμος Λεμεσού τίμησε τους αρίστους αθλητές, αθλήτριες και σωματεία της πόλης

Αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο, αθλητές που αποφάσισαν να τερματίσουν την αθλητική τους καριέρα, τους καλύτερους αθλητές και καλύτερες αθλήτριες ομοσπονδιών καθώς και ομάδες της Λεμεσού, που διακρίθηκαν την περσινή χρονιά, βράβευσε το βράδυ της Τετάρτης ο Δήμος Λεμεσού, στο πλαίσιο της αθλητικής διοργάνωσης «Λεμέσια 2021».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε, εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομου Προδρόμου, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο οποίος ανέφερε ότι «η σημερινή βράβευση αποτελεί, αναμφίβολα, κινητήρια δύναμη για τους αθλητές και τις αθλήτριες μας και πιστεύω ότι η ηθική ανταμοιβή τιμάται με τον καλύτερο τρόπο, γι αυτό συγχαίρω το Δήμο Λεμεσού».

«Από την πρώτη μέχρι την φετινή διοργάνωση των Λεμεσίων, ο αθλητισμός πρωτοστατεί και έχει ξεχωριστή θέση στις διάφορες εκδηλώσεις του και αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, αφού στον ΚΟΑ έχουμε πρωταρχικό στόχο να ωθήσουμε περισσότερους ανθρώπους προς τα ευεργετικά οφέλη του αθλητισμού», συμπλήρωσε.

Σταθερό σύνθημα μας, συνέχισε, είναι η δια βίου άσκηση των Κυπριών πολιτών και σημείωσε ότι ο ΚΟΑ θα είναι πάντα συνεργάτης και συνοδοιπόρος με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και θα ανταποκρίνεται, τόσο στις ανάγκες, όσο και στα μηνύματα του σύγχρονου αθλητισμού, «που έχει ως βασικό στόχο την υγεία του κάθε πολίτη, δίνοντας ένα καινούργιο κοινωνικό πρόσωπο στον αθλητισμό».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος, Νίκος Νικολαΐδης, εξέφρασε την ικανοποίηση του που μετά από ένα χρόνο απουσίας, λόγω της πανδημίας, η τελετή βράβευσης επανέρχεται «για να στείλει ένα δυνατό μήνυμα, ότι η πανδημία, όσο και αν δυσκόλεψε τον μαζικό κοινωνικό αθλητισμό στην πόλη μας, δεν έχει σε καμιά περίπτωση μειώσει τη σημασία του για το Δήμο και τους δημότες της Λεμεσού».

Αντίθετα, συνέχισε, αν μας δίδαξε κάτι αυτή η πανδημία, αυτό είναι πόσο σημαντικό είναι να εκτιμούμε την αξία και να χαιρόμαστε περισσότερο κάποιες ουσιαστικές πτυχές της ζωής μας, όπως ο αθλητισμός και ο πολιτισμός.

Η τελετή βράβευσης, υπέδειξε, «εκφράζει με τον πιο επίσημο τρόπο την αγάπη και την εκτίμηση του Δήμου Λεμεσού στους αθλητές και στα σωματεία της πόλης μας που έχουν σημειώσει επιτυχίες σε διάφορες αθλητικές διοργανώσεις στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό».

Πέραν από τους καλύτερους αθλητές της χρονιάς στις κατηγορίες ανδρών – γυναικών και εφήβων -νεανίδων της κάθε ομοσπονδίας, καθώς και ομάδες που έχουν κατακτήσει τίτλους, σημείωσε ο κ. Νικολαϊδης, η φετινή τελετή έχει ξεχωριστό χαρακτήρα, καθώς ο Δήμος θα απονείμει ειδικές βραβεύσεις στους πρωταθλητές μας Παύλο Κοντίδη και Καρολίνα Πελενδρίτου για τις επιτυχίες τους στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες αντίστοιχα, του Τόκυο 2021, όπως επίσης και σε όλους τους «Ολύμπιανς» της Λεμεσού, που έλαβαν μέρος στη φετινή Ολυμπιάδα.

Ταυτόχρονα, συνέχισε, ο Δήμος τιμά και την πολύχρονη και πλούσια προσφορά των πρωταθλητών μας Κυριάκου Ιωάννου, Μάρκου Παγδατή και Αντώνη Αρέστη, μετά την απόφαση τους να τερματίσουν την αθλητική τους καριέρα.

«Τιμώντας όλους αυτούς τους άριστους αθλητές μας, τιμούμε τις αυθεντικές αξίες της κοινωνίας μας, τιμούμε και στηρίζουμε τον πολιτισμό μας, και μάλιστα σε μια περίοδο που ο πολιτισμός μας δέχεται πλήγματα από την έντονη κρίση αξιών και των έντονων φαινομένων διαφθοράς που μαστίζουν τον τόπο μας», συμπλήρωσε.

Εκ μέρους όλης της Λεμεσού, ο Νίκος Νικολαΐδης εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήρια προς τους τιμώμενους αθλητές και αθλήτριες «για τη μεγάλη και αδιάκοπη προσπάθεια σας, για την προσήλωση στους στόχους, για τη θέληση και την αγωνιστικότητα σας» και ταυτόχρονα τους ευχαρίστησε «γιατί με το παράδειγμα σας έχετε καταστεί πρότυπα για τους νέους μας, που τόσο τα έχουν ανάγκη για τη δική τους πορεία στη ζωή».

Στο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Λεμεσού ανέφερε δε ότι, μέσα από συλλογική δουλειά, τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος ενισχύει και αναβαθμίζει και τα αθλητικά δρώμενα και τις αθλητικές υποδομές της πόλης, υπενθυμίζοντας ότι φέτος ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για το Γήπεδο του «ΑΕΤΟΥ», ολοκληρώθηκε το γήπεδο μπάσκετ και άλλων εκδηλώσεων στο συνοικισμό της Αγίας Φύλας, ενώ το 2022 θα κατασκευαστεί και skate park, σε δημοτικό πάρκο, στη συνοικία του Αγίου Νικολάου.

«Αναμένουμε επίσης ότι, με τη στήριξη του ΚΟΑ, θα μπορέσουν να αρχίσουν τα έργα για τα γήπεδα beach volley και beach tennis, στην Ακτή Ολυμπίων, των οποίων τα σχέδια έχουμε ολοκληρώσει, για να μπορεί η Λεμεσός να φιλοξενεί και διεθνείς διοργανώσεις στα αθλήματα παραλίας», πρόσθεσε.

Σε σχέση με την αναβάθμιση του ΓΣΟ, ανακοίνωσε πως στις 3 Δεκεμβρίου ανοίχτηκαν οι προσφορές για την Α’ φάση των εργασιών (ανοικτοί αθλητικοί χώροι και deck) και αναμένεται να αρχίσουν οι κατασκευαστικές εργασίες αρχές του νέου χρόνου που μπαίνει, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και οι προσφορές για κατασκευή της Β’ Φάσης, που αφορά στα κλειστά γυμναστήρια και το Μουσείο Αθλητικής Ιστορίας του ΓΣΟ.

Εξάλλου, σε χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού στο Δήμο Λεμεσού, Λοΐζος Μαυρουδής, ανέφερε πως η Επιτροπή και το Αθλητικό Γραφείο του Δήμου, μέσα από σκληρή δουλειά, κατάφερε να φέρει την πόλη «στις προτεραιότητες αυτών που βρίσκονται στα ψηλά δώματα του αθλητισμού του τόπου μας».

Υπενθύμισε τον τίτλο που κατέκτησε η Λεμεσός ως «Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού», ωστόσο όπως σημείωσε, η πανδημία δεν επέτρεψε να διεξαχθούν οι μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις που είχαν προγραμματιστεί και η κάθοδος διεθνούς εμβέλειας αθλητών.

«Παρά τα προβλήματα, κρατήσαμε σε ψηλό επίπεδο τις εκδηλώσεις μας, εκεί και όπου μας το επέτρεπαν οι συνθήκες», είπε ενώ αναφερόμενος σε διάφορες δράσεις που προγραμματίζονται, ο κ. Μαυρουδής ανακοίνωσε πως στην Κύπρο βρίσκονται οι διοργανωτές του διάσημου Ποδηλατικού Γύρου Γαλλίας και γίνονται επαφές ώστε «η Λεμεσός, μέσω του ποδηλάτου, να ταξιδέψει στη Γαλλία».

Τα βραβεία που απονεμήθηκαν παρέλαβαν είτε οι ίδιοι οι αθλητές, είτε εκπρόσωποι τους, ενώ σε σύντομη ομιλία του, ο Κυριάκος Ιωάννου, ο οποίος ανακοίνωσε το καλοκαίρι ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση, ανέφερε πως νιώθει ιδιαίτερη τιμή που συγκαταλέγεται στους μεγάλους αθλητές της Λεμεσού, «της αθλητομάνας της Κύπρου».

Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα του ότι οι νέοι αθλητές και αθλήτριες θα προσφέρουν, με τη σειρά τους, νέες συγκινήσεις με τις διακρίσεις τους και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share