X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΟ Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός θέλει να δημιουργήσει «ασφαλείς διαδρόμους» στην Ουκρανία

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός θέλει να δημιουργήσει «ασφαλείς διαδρόμους» στην Ουκρανία

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός, η υπηρεσία του ΟΗΕ που είναι αρμόδια για τη ναυτιλία, θα επιδιώξει να δημιουργήσει έναν ασφαλή θαλάσσιο διάδρομο ώστε να μπορέσουν να αποπλεύσουν, χωρίς να κινδυνεύσουν ότι θα χτυπηθούν, τα εμπορικά πλοία και τα πληρώματά τους που έχουν μπλοκαριστεί σε λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας και της Αζοφικής.

Σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters, περίπου 100 πλοία με ξένη σημαία και εκατοντάδες ναυτικοί έχουν αποκλειστεί σε ουκρανικά λιμάνια, λόγω του πολέμου. Την περασμένη εβδομάδα ένας ναυτικός σκοτώθηκε στην Όλβια από πύραυλο που έπληξε το εμπορικό πλοίο όπου βρισκόταν. Άλλα τέσσερα πλοία έχουν χτυπηθεί από βλήματα και ένα από αυτά βυθίστηκε.

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO), συγκάλεσε μια διαδικτυακή συνεδρίαση χθες και σήμερα για να συζητήσει την κατάσταση. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αμέσως μετά ο Γενικός Γραμματέας του, ο Κίτακ Λιμ, είπε ότι ο IMO δεσμεύτηκε να αναλάβει αμέσως δράση για τη δημιουργία ενός ασφαλούς διαδρόμου, «με τη συνεργασία των εμπλεκομένων μερών».

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου του ΙΜΟ μετείχαν οι 40 χώρες-μέλη του που εκλέγονται για δύο χρόνια. Οι χώρες που είναι μέλη του Συμβουλίου, όπως η Ουκρανία, είχαν τη δυνατότητα επίσης να κάνουν παρεμβάσεις.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share