X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΟ ΓΓ του ΕΤΕΚ Αντιπρόεδρος και έπειτα Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολιτικών...

Ο ΓΓ του ΕΤΕΚ Αντιπρόεδρος και έπειτα Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολιτικών Μηχανικών

Ο ΓΓ του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ETEK) Πλάτωνας Στυλιανού εξελέγη ως Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολιτικών Μηχανικών (European Council of Civil Engineers – ECCE) για την τριετία 2021-2024 ενώ θα είναι και ο αμέσως επόμενος Πρόεδρος του ECCE για την τριετία 2024-2027.

Συγχαίροντας τον Γενικό του Γραμματέα το ΕΤΕΚ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «για πρώτη φορά στην ιστορία του ECCE εκλέγεται Κύπριος μηχανικός σε θέση αξιωματούχου και δη σε μια τόσο σημαντική θέση, αυτή του αντιπροέδρου και αμέσως επόμενου προέδρου του Οργανισμού συνεπώς αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα για τη χώρα μας».

Προσθέτει ότι «ταυτόχρονα, η εκλογή του κ. Στυλιανού στη θέση αυτή, αποτελεί αναγνώριση της προσφοράς του στις δράσεις και το έργο του ECCE».

Σημειώνεται ότι ο Πλάτωνας Στυλιανού είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ECCE από το 2018 και μεταξύ άλλων ήταν επικεφαλής της ομάδας εργασίας για το Στρατηγικό Πλάνο του ECCE 2021-2030, του Position Paper του ECCE για την Αποτίμηση και Αντισεισμική Ενίσχυση των Υφιστάμενων Κτηρίων σε συνδυασμό με την Ενεργειακή τους Αναβάθμιση.

Η εκλογική διαδικασία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της 73ης Γενικής Συνέλευσης του Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, στις 22-23 Οκτωβρίου 2021.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το ECCE είναι ένας πολύ σημαντικός οργανισμός για την κατασκευαστική βιομηχανία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και το έργο και οι δράσεις του έχουν συμβάλει σημαντικά στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών οδηγιών και των Κτηριοδομικών Ευρωκωδίκων. Στον Οργανισμό υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη –οργανισμοί πολιτικών μηχανικών– από 23 χώρες της Ευρώπης.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share