X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΟ Invest Cyprus χαιρετίζει το Νόμο για ταχεία αδειοδότηση στρατηγικών επενδύσεων

Ο Invest Cyprus χαιρετίζει το Νόμο για ταχεία αδειοδότηση στρατηγικών επενδύσεων

Ο Invest Cyprus χαιρετίζει σε δελτίο Τύπου τον νόμο για ταχεία αδειοδότηση στρατηγικών επενδύσεων, με τον Γενικό Διευθυντή του, Μάριο Ταννούση, να αναφέρει ότι με τη νέα νομοθεσία, διευκολύνεται το έργο τους για προσέλκυση αξιόπιστων επενδύσεων στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, ο Invest Cyprus (Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων) «χαιρετίζει» την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων για τη ψήφιση του νόμου «που συμβάλλει στην ταχεία αδειοδότηση των στρατηγικών επενδύσεων».

Σε σχετική δήλωση του, όπως σημειώνεται, ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus, Μάριος Ταννούσης αναφέρει ότι με τη νέα νομοθεσία καθορίζονται νέες διαδικασίες, που διευκολύνουν την αδειοδότηση των στρατηγικών επενδύσεων.

Επισημαίνει επίσης, ότι με τη νέα νομοθεσία, προνοείται σύσταση Τομέα Στρατηγικών Αναπτύξεων ως ενιαίας αρχής αδειοδότησης, με στόχο την έκδοση οικοδομικών αδειών σε κεντρικό επίπεδο εντός ενός έτους και θεσμοθετείται μηχανισμός αφενός για τον χαρακτηρισμό μιας ανάπτυξης ως στρατηγικής ανάπτυξης βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων και αφετέρου για την ένταξή της σε διαδικασία ταχείας αδειοδότησής της.

Εισάγεται επίσης, ο θεσμός του υπευθύνου έργου, ο οποίος θα αποτελεί το σημείο επαφής του αιτητή με τις υπηρεσίες του δημοσίου για σκοπούς εξυπηρέτησης στο πλαίσιο της υλοποίησης της στρατηγικής ανάπτυξης, αναφέρεται, ενώ, γίνεται καθορισμός δεσμευτικών χρονοδιαγραμμάτων στο πλαίσιο της διαδικασίας αδειοδότητησης στρατηγικής ανάπτυξης όσον αφορά στην έκδοση των απαιτούμενων αδειών και στη διεξαγωγή διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Επιπρόσθετα, θεσμοθετείται διεξαγωγή διαβούλευσης από το Τμήμα Περιβάλλοντος για σκοπούς έκδοσης της γνωμοδότησης της Περιβαλλοντικής Αρχής όσον αφορά ορισμένα έργα, σημειώνεται.

«Όπως εξήγησε ο κ. Ταννούσης, η απλοποίηση των διαδικασιών και η ταχύτερη αδειοδότηση των στρατηγικών επενδύσεων, αποτελούσε πάγιο αίτημα του Invest Cyprus, ώστε να αποτρέπονται καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές διαδικασίες που επηρεάζουν αρνητικά τις διάφορες επενδύσεις», αναφέρεται.

Τέλος, με τη νέα νομοθεσία, πρόσθεσε, διευκολύνεται το έργο του Invest Cyprus για προσέλκυση αξιόπιστων επενδύσεων στην Κύπρο.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share