X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣO κυκλώνας Circe θα πλήξει την Ιταλία το επόμενο τριήμερο

O κυκλώνας Circe θα πλήξει την Ιταλία το επόμενο τριήμερο

Η Ιταλία προετοιμάζεται για τρεις ημέρες δυνητικά ακραίων καιρικών συνθηκών, ξεκινώντας την Παρασκευή, όταν ο κυκλώνας Circe προβλέπεται να χτυπήσει τη χώρα, με καταιγίδες, καταρρακτώδεις βροχές και ισχυρούς ανέμους.

Ο μετεωρολόγος του iLMeteo.it, Λορέντζο Τεντίτσι δήλωσε ότι οι θερμοκρασίες αναμένεται να μειωθούν κατά τουλάχιστον 10 βαθμούς Κελσίου.

Η Λιγουρία, η βόρεια Τοσκάνη, το Βένετο και το Φριούλι Βενέτσια Τζούλια είναι οι περιοχές που προβλέπεται να πληγούν πρώτα από τις καταιγίδες.

Η Ιταλία επλήγη από μια σειρά από ασυνήθιστους καύσωνες τον περασμένο μήνα, καθώς και από κύματα καταστροφικών καταιγίδων.

Στα μέσα Μαΐου, οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις άφησαν πίσω τους 15 νεκρούς και προκάλεσαν ζημιές δισεκατομμυρίων ευρώ στη γεωργία, την οικονομία και τις υποδομές.

Οι επιστήμονες λένε ότι η κλιματική κρίση που προκαλείται από τις ανθρώπινες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κάνει τα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως κύματα καύσωνα, ξηρασίες, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και πλημμύρες πιο συχνά και πιο έντονα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share