X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΟ μηχανισμός πολιτικής προστασίας της ΕΕ παρέχει βοήθεια στη Σλοβενία προς αντιμετώπιση...

Ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της ΕΕ παρέχει βοήθεια στη Σλοβενία προς αντιμετώπιση πυρκαγιών

H Σλοβενία ​​ζήτησε βοήθεια για την αντιμετώπιση πρωτοφανών δασικών πυρκαγιών στην περιοχή Karst of Gorica και ήδη διάφορα πυροσβεστικά μέσα έχουν αναπτυχθεί ή βρίσκονται καθ’ οδόν για να βοηθήσουν τις τοπικές αρχές.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Κομισιόν, ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ παρέχει στη Σλοβενία ​​3 πυροσβεστικά ελικόπτερα, (ένα από την Αυστρία, ένα από την Κροατία και ένα από τη Σλοβακία) και μια ομάδα δασοπυρόσβεσης της Κροατίας, αποτελούμενη από 4 φορτηγά και 9 πυροσβέστες.

Επιπλέον, έχει αναπτυχθεί ένα αμφίβιο πυροσβεστικό αεροπλάνο από το αποθεματικό rescEU που σταθμεύει στην Κροατία.

Ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Janez Lenarčič, δήλωσε ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές στην ιστορία της Σλοβενίας και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τις χώρες που έχουν παράσχει ήδη βοήθεια.

“Ταυτόχρονα και ενόψει των ολοένα και πιο καταστροφικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, τις οποίες βλέπουμε αυτή τη στιγμή σε όλη την Ευρώπη, επαναλαμβάνω την ανάγκη για άμεση δράση σε κάθε επίπεδο σε όλους τους τομείς σε κάθε κράτος μέλος, με την υποστήριξη της ΕΕ, ως προς να ενισχύσουμε τις ικανότητές μας απόκρισης, αλλά κυρίως την ετοιμότητα για την πρόληψη των χειρότερων”, είπε ο Επίτροπος.

Τα στοιχεία από Copernicus

Επιπλέον, ο δορυφόρος έκτακτης ανάγκης Copernicus της ΕΕ βοηθά στην παροχή χαρτών εκτίμησης ζημιών των πληγεισών περιοχών στην Κροατία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία.

Λόγω του επίμονου καύσωνα, ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών παραμένει πολύ υψηλός για μεγάλες περιοχές της δυτικής Ευρώπης.

Τον Ιούλιο, ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ (UCPM) ενεργοποιήθηκε για τις δασικές πυρκαγιές από τέσσερις χώρες – Πορτογαλία (9 – 18 Ιουλίου), Αλβανία (13 – 18 Ιουλίου), Γαλλία (σε εξέλιξη) και Σλοβενία ​​(σε εξέλιξη).

Tέσσερα αεροπλάνα από το αποθεματικό rescEU στην Ιταλία και την Ισπανία αναπτύχθηκαν στην Πορτογαλία, και 2 αεροπλάνα από το αποθεματικό rescEU στην Ελλάδα επιχειρούσαν στη Γαλλία και 2 αεροπλάνα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας αναπτύχθηκαν στην Αλβανία.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share