X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΟ Μίλτος Τεντόγλου χρυσός και με ρεκόρ αγώνων στο Μόναχο-Στο τέταρτο άλμα...

Ο Μίλτος Τεντόγλου χρυσός και με ρεκόρ αγώνων στο Μόναχο-Στο τέταρτο άλμα του “προσγειώθηκε” στα 8,52m

Τέσσερα χρόνια από τη νίκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2018, ο Μίλτος Τεντόγλου επέστρεψε στη Γερμανία για να επιβεβαιώσει πως δικαίως τότε χαρακτηρίστηκε ως ο άλτης της επόμενης δεκαετίας.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου κατάφερε να υπερασπιστεί τη νίκη του Βερολίνου, η οποία είχε σηματοδοτήσει την έναρξη μιας σπουδαίας καριέρας με μια επίδοση που θα μείνει στην ιστορία.

Στο τέταρτο άλμα του “προσγειώθηκε” στα 8,52 μ. (0,3) και πέτυχε ρεκόρ αγώνων, αφού βελτίωσε το 8,47 μ. του Γερμανού Ρέιφ από το 2010, σε έναν από τους καλύτερους τελικούς στη διοργάνωση.

Ο Τεντόγλου αποθεώθηκε από τον κόσμο στις εξέδρες, τα μέλη της ελληνικής ομάδας, αλλά και τον προπονητή του Γιώργο Πομασκι που με πάθος πανηγύριζε κάθε του προσπάθεια κι έμοιαζε να ζει όσο ποτέ την εμφάνιση του αθλητή του.

Ο Τεντόγλου έδειξε από την αρχή πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση και σε θέση να πετύχει τον στόχο που είχε βάλει εδώ και καιρό: Χρυσό μετάλλιο και ρεκόρ αγώνων.

Ο κορυφαίος άλτης του κόσμου συνέχισε έτσι το μοναδικό σερί των σπουδαίων εμφανίσεων του σε κορυφαίες διοργανώσεις, αφού κατέκτησε το τρίτο του μετάλλιο στη χρονιά, μετά το χρυσό το χειμώνα στο Παγκόσμιο κλειστού και το ασημένιο το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο ανοιχτού.

Παράλληλα ο 24χρονος έγινε ο τέταρτος άλτης στην ιστορία του αγωνίσματος που υπερασπίζεται τον τίτλο του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ, ο Τεντόγλου ξεκίνησε με ένα μεγάλο άκυρο άλμα, στο οποίο “προσγειώθηκε” περίπου στα 8,50 μ., έγραψε 8,23 μ. στη δεύτερη για να περάσει πρώτος και να μείνει εκεί μέχρι το τέλος κι έπειτα σε κάθε άλμα έδειχνε βελτιωμένος. Στην τρίτη προσπάθεια σημείωσε 8,35 μ. (-1,3), στην τέταρτη το ρεκόρ αγώνων και δεν εκτέλεσε τις δύο τελευταίες προσπάθειες.

Σε αντίθεση με το Όργεκον, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου, ο Τεντόγλου είχε επαφή με τον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι, αλλά και φοβερή αλληλεπίδραση και με την εξέδρα, εκεί όπου ήταν πολλά από τα μέλη της ελληνικής αποστολής, αλλά και δικοί του άνθρωποι.

Ο Τεντόγλου “έπαιζε” δίχως συναγωνισμό χθες, αφού κανείς από τους υπόλοιπους μετέχοντες δεν ήταν σε θέση να τον ακολουθήσει.

Το ασημένιο μετάλλιο πήγε αρχικά στον Βρετανό Τζέικομπ Ντιούκς με 8,06 μ. ενώ με την ίδια επίδοση αναδείχθηκε χάλκινος ο Τόμπιας Μόντλερ. Ωστόσο οι Γάλλοι έκαναν ένσταση για το άλμα του Ντιουκ, το οποίο τελικά κρίθηκε άκυρο κι έτσι ο Μόντλερ κατέκτησε το ασημένιο και ο Γάλλος Πομπέι, το χάλκινο, που επίσης είχε 8,06 μέτρα. Ο Βρετανός ολοκλήρωσε τελικά τον αγώνα του πέμπτος με 7,97 μέτρα.

Η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας εκφράσουν τα συγχαρητήρια τους στον Μίλτο Τεντόγλου και τον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι για τη σπουδαία του εμφάνιση.

Μίλτος Τεντόγλου: “Είμαι έτοιμος για ακόμη μεγαλύτερα άλματα”

Αφού αγκάλιασε οικογένεια, φίλους και συναθλητές και έκανε το γύρο του θριάμβου στο κατάμεστο Ολυμπιακό στάδιο του Μονάχου, ο Μίλτος Τεντόγλου έφτασε στη μεικτή ζώνη με το χαμόγελο να μαρτυρά την ικανοποίηση για τον χθεσινό αγώνα, που του έδωσε και μια άτυπη ρεβάνς για την εμφάνιση του Όρεγκον.

“Επιτέλους μια καλή επίδοση αν και άργησε ήρθε σε καλό αγώνα. Ήταν πολύ καλά. Δεν έχω παράπονο, είμαι πολύ ικανοποιημένος. Eίπα το πρωί στα παιδιά της ομάδας, πως αν κάνω το πρώτο άκυρο κέρδισα. Δεν πήγα να το κάνω επίτηδες. Συνήθως όταν κάνεις ένα άκυρο είναι πιο εύκολο να ρυθμίσεις τη φόρα, από το να ρυθμίσεις ένα πάτημα πολύ πίσω”, είπε ο Τεντόγλου.

“Δεν ήμουν ανήσυχος στο πρώτο άλμα. Θα προτιμούσα να κάνω το πρώτο άλμα 8,50 μ. και μετά να φύγω. Μετά το 8,52 μ. δεν ήθελα να κάνω άλλα άλματα και ούτε υπήρχε λόγος να κάνω. Ήρθε ο Τσιάμης κάτω και του λέω αν κάνει κάποιος μεγαλύτερο άλμα θα σταματήσω το μήκος. Συνήθως θέλω να κάνω όλα τα άλματα, σήμερα (χθες) δεν ήθελα. Το είπα και στον Πομάσκι και μου είπε να τα αφήσω”, πρόσθεσε.

Η ατμόσφαιρα στο στάδιο ήταν καταπληκτική και όπως είπε ο Έλληνας άλτης: “Η κερκίδα ήταν φανταστική. Η οικογένεια μου ήταν εδώ, η ομάδα ήταν εδώ. Όλα ήταν τέλεια. Αν δεν έκανα ρεκόρ αγώνα δε θα σταματούσα. Πιστεύω έχω μεγαλύτερα άλματα σε έναν αγώνα με λίγο καλύτερες συνθήκες”.

Αναφορικά με τους στόχους που θέτει για τη συνέχεια, είπε ότι “δεν μας ξεφεύγει του χρόνου αυτό το χρυσό που χάθηκε φέτος. Τυχαίνει καμία φορά να χάνεις. Και εκεί ήμουν για 8,50 μ., ωστόσο δεν βγήκε, δεν πειράζει”.

Ο Τεντόγλου κατέκτησε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στη διοργάνωση μετά από εκείνο της Ντρισμπιώτη στον χθεσινό πρωινό τελικό των 35χλμ. βάδην και το 13ο στην ιστορία της Ελλάδας στη διοργάνωση. Η Ελλάδα έχει πλέον συνολικά 31 μετάλλια.

Μόναχο 2022: Νέες επευφημίες για χάρη του Μίλτου Τεντόγλου

Με τις απαραίτητες ενέργειες και συντονισμό τα μέλη της ελληνικής ομάδας προχώρησαν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες στην οργάνωση της υποδοχής ενός ακόμη χρυσού μεταλλίου.

Λίγες ώρες από το χρυσό της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στο βάδην, ο Μίλτος Τεντόγλου επέστρεφε στο ξενοδοχείο ως πρωταθλητής Ευρώπης και ως ο νέος κάτοχος του ρεκόρ αγώνων.

Παρά το περασμένο της ώρας, τα μέλη της ελληνικής αποστολής που δεν έχουν σήμερα πρωινές υποχρεώσεις παρέμειναν στο λόμπι του ξενοδοχείου για ένα ακόμη δυνατό όλε, που συνοδεύτηκε με πολλές αγκαλιές και επευφημίες.

Τον Τεντόγλου περίμεναν, εκτός από τα μέλη της αποστολής, και τα μέλη της οικογένειας του, που ταξίδεψαν στο Μόναχο για να παρακολουθήσουν την προσπάθεια του. Από τις επευφημίες δε γλίτωσε ούτε ο Γιώργος Πομάσκι, τον οποίος σήκωσαν στα χέρια ο Κωστής Παπαμαρκάκης και Γιώργος Μποτσκαριώβ, την ώρα που η υπόλοιπη ομάδα φώναζε ρυθμικά το όνομα του.

Η ελληνική ομάδα κέρδισε τα χειροκροτήματα μελών της ελβετικής αποστολής, που την ίδια ώρα περίμεναν να υποδεχθούν τον Εχάμερ.

Στο μεταξύ, η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου στην τρίτη της συμμετοχή σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κατέλαβε την 12η θέση με βολή στα 56,10 μέτρα.

Η έμπειρη αθλήτρια δε βρήκε τη βολή που θα την έβαζε στην πρώτη οχτάδα και θα της έδινε τη δυνατότητα να εκτελέσει τις έξι βολές.

Η Αναγνωστοπούλου στην πρώτη της βολή ήταν άκυρη στη δεύτερη σημείωσε 55,06μ. και στην τρίτη το 56,10 μέτρα.

Ιστορία έγραψε η Σάντρα Πέρκοβιτς που με 67,95 μ κατέκτησε το έκτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτι που δεν έχει καταφέρει καμία αθλήτρια σε ατομικό αγώνισμα.

Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Γερμανίδα Κριστίν Πούντεντς με 67,87μ. και το χάλκινο η επίσης, Γερμανίδα Κλοντίν Βίτα με 65,20 μέτρα. Η οχτάδα έκλεισε με βολή στα 60,60 μέτρα.

“Είμαι πολύ απογοητευμένη από τον εαυτό μου. Δεν μου βγήκε αυτό που ήθελα, στεναχωρήθηκα πολύ γιατί μπορούσα να διεκδικήσω μια θέση στην πρώτη οχτάδα, που ήταν ο αρχικός μου στόχος”, είπε η Αναγνωστοπούλου με το τέλος του αγώνα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share