X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΟ Μπάιντεν λέει ότι η σχέση του Ίλον Μασκ με άλλες χώρες...

Ο Μπάιντεν λέει ότι η σχέση του Ίλον Μασκ με άλλες χώρες «αξίζει να ερευνηθεί»

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε τη Τετάρτη ότι πιστεύει ότι οι σχέσεις του Ίλον Μασκ με άλλες χώρες άξιζαν να εξεταστούν.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Μπάιντεν ρωτήθηκε σε συνέντευξη Τύπου εάν πιστεύει ότι ο Μασκ ήταν απειλή για την εθνική ασφάλεια και εάν η εξαγορά του Twitter με τη βοήθεια ενός όμιλου ετερογενών δραστηριοτήτων της Σαουδικής Αραβίας θα έπρεπε να ερευνηθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

«Νομίζω ότι η συνεργασία και οι τεχνικές σχέσεις του Ίλον Μασκ με άλλες χώρες αξίζει να εξεταστούν», είπε ο Μπάιντεν.

«Δεν προτείνω ότι κάνει κάτι ακατάλληλο. Προτείνω ότι αξίζει να τους εξετάσουμε», διευκρίνισε.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι οι αναφορές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συζητούσαν να ξεκινήσουν μια επανεξέταση εθνικής ασφάλειας για ορισμένα από τα εγχειρήματα του Μασκ, συμπεριλαμβανομένου του Twitter, «δεν ήταν αλήθεια».

Η αγορά του Twitter από τον Μασκ πυροδότησε ανησυχίες για τις εταιρείες του, όπως η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, ότι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν πιέσεις από χώρες που προσπαθούν να ελέγξουν τον λόγο στο διαδίκτυο. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της εταιρείας πυραύλων SpaceX, μεταξύ άλλων.

Η Tesla λειτουργεί ένα εργοστάσιο στη Σαγκάη της Κίνας, το οποίο ήταν υπεύθυνο για περίπου τις μισές παγκόσμιες παραδόσεις της Tesla πέρυσι.

Ο Μασκ προηγουμένως είχε προτείνει ότι οι εντάσεις μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν θα μπορούσαν να επιλυθούν με την παράδοση του ελέγχου της Ταϊβάν στο Πεκίνο.

Ο Μασκ είπε επίσης ότι η Κίνα έχει ζητήσει διαβεβαιώσεις ότι δεν θα προσφέρει εκεί την υπηρεσία διαδικτύου Starlink της SpaceX.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share