X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΟ Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε το Ρολάν Γκαρός και έγραψε ιστορία-Έφτασε τα 23...

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε το Ρολάν Γκαρός και έγραψε ιστορία-Έφτασε τα 23 grand slam

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έγραψε χθες ιστορία κατακτώντας το φημισμένο Roland Garros επικρατώντας του Κάσπερ Ρουντ με 3-0 (7-6(1), 6-3, 7-5) στον τελικό της διοργάνωσης.

Με την κατάκτηση αυτή, ο Τζόκοβιτς έγινε ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών σε κατακτήσεις τίτλων Grand Slam καθώς έφτασε τα 23 τρόπαια σε Major τουρνουά (10 Australian Open, 7 Wimbledon, 3 US Open, 3 Roland Garros), επίτευγμα που δεν έχει καταφέρει κανένας άλλος τενίστας στα χρονικά του αθλήματος.

Ο Τζόκοβιτς μέχρι χθες μετρούσε 22 τρόπαια Grand Slam, όσα και ο Ραφαέλ Ναδάλ. Επίσης, ο Σέρβος έγινε ο πρώτος τενίστας που έχει κερδίσει ένα Grand Slam τουλάχιστον 3 φορές, επίδοση που έχουν πετύχει μόνο οι Μάργκαρετ Κορτ, Στέφανι Γκραφ και Σερίνα Γουίλιαμς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι του τελικού, ο Νορβηγός ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα με μπρέικ στο πρώτο σερβίς του Τζόκοβιτς και με 3-0 απέκτησε σημαντικό προβάδισμα. Ο 24χρονος προηγήθηκε με 3-1 και 4-2, με τον Σέρβο να κάνει την αντεπίθεση του και να παίρνει πίσω το μπρέικ και να ισοφαρίζει σε 4-4.

Από κει και πέρα οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους κι έλυσαν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ, όπου ο Τζόκοβιτς έχασε μόλις ένα πόντο από τον Ρουντ.

Στο 2ο σετ ο «Νολε» μπήκε πολύ δυνατά έκανε γρήγορα το μπρέικ και σχετικά άνετα έφτασε στο 6-3 και στο 2-0.

Μεγάλη μάχη έγινε στο τρίτο σετ, με τους δύο φιναλίστ να πηγαίνουν εκ του ασφαλούς μέχρι το 10 game (5-5). Στο 11ο, όμως, ο Τζόκοβιτς έκανε το μπρέικ και προηγήθηκε με 6-5. Στη συνέχεια δεν είχε κανένα πρόβλημα για να κλείσει το ματς με 7-5 και να πανηγυρίσει το 23ο τρόπαιο Grand Slam.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share