X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΟ ουκρανικός στρατός επιτάσσει εξοπλισμό που εγκατέλειψε υποχωρώντας ο ρωσικός στρατός

Ο ουκρανικός στρατός επιτάσσει εξοπλισμό που εγκατέλειψε υποχωρώντας ο ρωσικός στρατός

O ουκρανικός στρατός καθώς προχωρεί στην ανακατάληψη εδαφών από τους Ρώσους εισβολείς, εντάσσει στους κόλπους του στρατιωτικά οχήματα που άφησε πίσω ο ρωσικός στρατός τα οποία χρησιμοποιεί εναντίον του, σύμφωνα με αναλυτές.

Η Ρωσία και η Ουκρανία χρησιμοποιούν παρόμοια οπλικά συστήματα της σοβιετικής εποχής και συχνά δεν χρειάζεται καν εκπαίδευση για να τα χρησιμοποιούν.

Ο ουκρανικός στρατός έχει ανακαταλάβει αρκετές περιοχές στα βορειοανατολικά και νότια της χώρας από τον ρωσικό στρατό.

«Οι Ουκρανοί έχουν καταλάβει πολύ γη και εξοπλισμό», δήλωσε αναλυτής από την βρετανική εταιρεία ανάλυσης πληροφοριών Janes, ο οποίος ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Αν και είναι δύσκολο να γνωρίζει κανείς πόσος εξοπλισμός έχει καταληφθεί από τον ουκρανικό στρατό, η Janes εκτιμά ότι πρόκειται για τουλάχιστον 200 οχήματα, 45 άρματα μάχης, 70 οχήματα μεταφοράς προσωπικού και 30 πυροβόλα.

Αρκετός από αυτό τον εξοπλισμό θεάθηκε να λαμβάνει μέρος στην μάχη για την βορειοανατολική περιοχή του Χαρκόβου.

«Σε αυτή την περιοχή τα στρατεύματα υποχώρησαν και φαίνεται ότι αποφάσισαν ότι σε μεγάλο βαθμό θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν την περιοχή ταχύτερα με πολιτικά αυτοκίνητα παρά με τεθωρακισμένα οχήματα», είπε ο αναλυτής.

Στην Χερσώνα στη νότια Ουκρανία, ρεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων ανέφερε ότι είδε ένα πρωινό περίπου 20 άρματα μάχης, καθώς και εκτοξευτήρες πυραύλων και οχήματα μεταφοράς εγκαταλελειμμένα είτε ως κατεστραμμένα είτε με σημαντικές ζημιές. Ωστόσο μερικές ώρες μετά περίπου έξι από αυτά φαίνεται ότι έχουν μεταφερθεί.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share