X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΟ Πούτιν έχει ξοφλήσει, λέει ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας

Ο Πούτιν έχει ξοφλήσει, λέει ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας

Την πεποίθηση ότι η εισβολή στην Ουκρανία θα σημάνει το τέλος του Βλάντιμιρ Πούτιν στη διεθνή σκηνή, εξέφρασε σε νεότερες ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του ο Υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Μπεν Γουάλας.

Αφού το πρωί σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις τόνισε ότι η «απόγνωση» των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία μεγαλώνει διαρκώς, ο κ. Γουάλας τόνισε αργότερα ότι ακόμα και σε πόλεις που έχουν περικυκλώσει στα ανατολικά, οι Ρώσοι δεν καταφέρνουν να εισβάλουν διότι απωθούνται από τους Ουκρανούς ή δέχονται αντεπιθέσεις υφιστάμενοι βαριές απώλειες.

Στο ραδιόφωνο του Λονδίνου ο Μπεν Γουάλας τόνισε ότι οι περισσότερες απώλειες επί του εδάφους έχουν προκύψει μεταξύ των Ρώσων στρατιωτών «λόγω κακής ηγεσίας, κακού σχεδιασμού, κακού εξοπλισμού και της έπαρσης της ρωσικής ηγεσίας».

Ο κ. Γουάλας πρόσθεσε ότι «αν τελικώς επιτύχει ο Πούτιν στην εισβολή, και πλέον υπάρχει ένα μεγάλο “αν”, το κόστος που θα καταβάλει για να επιβάλει κατοχή και έλεγχο της Ουκρανίας θα συνίστατο στην ανάγκη για εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες, ενώ ο στρατός του είναι ήδη αρκετά φθαρμένος».

«Σε αυτή τη φάση, τη φάση κατοχής, (οι Ρώσοι) θα έχαναν ακόμα μεγαλύτερους αριθμούς στρατιωτών και αργά αλλά βέβαια ο στρατός του θα εξαντλούνταν. Αυτό είναι κάτι που δεν σκέφτηκε καν λόγω της αλαζονείας του να πιστέψει ότι με κάποιον τρόπο οι Ουκρανοί θα τον καλωσόριζαν ως απελευθερωτή», σημείωσε.

Σε ερώτημα σε συνέντευξη αν τελικά ο Πούτιν θα νικήσει, ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας απάντησε: «Έχει ήδη χάσει. Είτε χάσει στην Ουκρανία είτε χάσει μακροπρόθεσμα, έχει τελειώσει, είναι ξοφλημένος». Όπως εξήγησε, πλέον μόνο ο Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα θα σηκώνει το τηλέφωνο να του μιλήσει.

«Ό,τι κι αν συμβεί, ο Πρόεδρος Πούτιν είναι ξοφλημένος στο παγκόσμιο και έχει τελειώσει, ο στρατός του έχει τελειώσει και πρέπει να το αναγνωρίσει αυτό». Πρόσθεσε ότι η διεθνής κοινότητα έχει ενωθεί εναντίον του και πλέον η στάση Πούτιν θα προκαλέσει τεράστια οικονομικά δεινά στον ρωσικό λαό.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share