X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΟ ΣΠΟΛΜΗΚ καλεί την πολιτεία να επιχορηγήσει αντισεισμική αναβάθμιση των παλιών οικοδομών

Ο ΣΠΟΛΜΗΚ καλεί την πολιτεία να επιχορηγήσει αντισεισμική αναβάθμιση των παλιών οικοδομών

Να προχωρήσει στην ετοιμασία σχεδίων επιχορήγησης για τον έλεγχο στατικής επάρκειας και για την αντισεισμική αναβάθμιση των παλιών οικοδομών, δίδοντας προτεραιότητα στις οικοδομές δημόσιας χρήσης, καλεί την Πολιτεία, ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου (ΣΠΟΛΜΗΚ), με αφορμή τον σεισμό που έγινε αισθητός στην Κύπρο τις πρωινές ώρες.

Επαναλαμβάνει την ανησυχία του όσον αφορά τη στατική επάρκεια και ασφάλεια των παλιών οικοδομών, στο ενδεχόμενο μιας παρόμοιας ή/και αυξημένης σεισμικής δραστηριότητας.

Ο Σύλλογος σε δελτίο Τύπου αναφέρει ότι η νέα σεισμική δόνηση, μετά την πρόσφατη σεισμική δόνηση της 26ης Απριλίου, υπενθυμίζει τον υπαρκτό κίνδυνο απώλειας ανθρώπινων ζωών αλλά και απώλειας της πολιτιστικής κληρονομιάς μας.

Με δεδομένο ότι η Κύπρος πλήττεται συχνά από σεισμούς, καταστροφικούς και μη, οι Πολιτικοί Μηχανικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και επαναλαμβάνουν την άμεση ανάγκη της νομοθετικής ρύθμισης της Τακτικής Επιθεώρησης Κτηρίων και της έκδοσης σχετικού Πιστοποιητικού, ως μέτρο πρόληψης για αποφυγή καταστροφικών συμβάντων.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share