X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΟ θάνατός του σηματοδοτεί το τυπικό τέλος ενός κεφαλαίου που έκλεισε το...

Ο θάνατός του σηματοδοτεί το τυπικό τέλος ενός κεφαλαίου που έκλεισε το 1974, δήλωσε ο Κ.Μητσοτάκης για το τέως Βασιλιά

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ έστειλε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Τετάρτης.

Ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και υπογραμμίζει ότι ο θάνατός του σηματοδοτεί «τον τυπικό επίλογο ενός κεφαλαίου που έχει κλείσει οριστικά για τη χώρα με το δημοψήφισμα του 1974».

«Η πολυκύμαντη διαδρομή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου σημάδεψε και σημαδεύτηκε από ταραγμένες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του τόπου», αναφέρει αρχικά ο Πρωθυπουργός και προσθέτει: «Από τραύματα τα οποία επούλωσαν, ωστόσο, οι επιλογές, η ελεύθερη συνείδηση και η ωριμότητα του λαού μας. Αλλά και η διακριτική, είναι αλήθεια, στάση του ιδίου σε όλα τα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Με τον θάνατό του γράφεται, τώρα, και σε ανθρώπινο επίπεδο, ο τυπικός επίλογος ενός κεφαλαίου που έχει κλείσει οριστικά με το δημοψήφισμα του 1974».

«Τον λόγο, πλέον, έχει η Ιστορία. Αυτή θα κρίνει δίκαια και αυστηρά τον Κωνσταντίνο της δημόσιας ζωής. Γιατί τον άνθρωπο Κωνσταντίνο τον συνοδεύει, ήδη, η θλίψη και ο σεβασμός μπροστά στην απώλεια της ίδιας της ζωής. Απευθύνω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του» σημειώνει ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share