X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣO ΥΠΕΞ των ΗΠΑ μετέβη στη Γερμανία για συναντήσεις για το Αφγανιστάν

O ΥΠΕΞ των ΗΠΑ μετέβη στη Γερμανία για συναντήσεις για το Αφγανιστάν

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και ο Γερμανός ομόλογος του Χάικο Μαας συνδιοργάνωσαν χθες συνάντηση με συμμάχους και εταίρους, με θέμα το Αφγανιστάν. Παρόντες ήταν εκπρόσωποι της Γερμανίας, Αυστραλίας, Μπαχρέιν, Καναδά, Γαλλίας, Ινδίας, Ιταλίας, Ιαπωνίας, Κουβέιτ, Νορβηγίας, Πακιστάν, Κατάρ, Δημοκρατίας της Κορέας, Σαουδικής Αραβίας, Ισπανίας, Τατζικιστάν, Τουρκίας, Τουρκμενιστάν, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Ουζμπεκιστάν, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ.

Ο Αμερικανός Υπουργός προέτρεψε την ενότητα μεταξύ των εταίρων για τον μετριασμό μιας πιθανής ανθρωπιστικής κρίσης αλλά και τις πολιτικές κινήσεις, έτσι ώστε να διασφαλιστεί από μέρους των Ταλιμπάν η ασφαλής διέλευση ξένων και Αφγανών πολιτών, η δημιουργία μιας Κυβέρνησης χωρίς αποκλεισμούς που σέβεται τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, είπε, θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν οικονομικά, διπλωματικά και πολιτικά μέσα για να υποστηρίξουν τα δικαιώματα του Αφγανικού λαού, ιδιαίτερα των γυναικών και των κοριτσιών, και να διασφαλίσουν ότι το Αφγανιστάν δεν θα καταστεί χώρος φιλοξενίας τρομοκρατικών και εξτρεμιστικών ομάδων και πολιτικών.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share