X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΟ Ζελένσκι κατηγορεί τη Μόσχα ότι χρησιμοποιεί Βόμβες Φωσφόρου, οι ΗΠΑ απειλούν...

Ο Ζελένσκι κατηγορεί τη Μόσχα ότι χρησιμοποιεί Βόμβες Φωσφόρου, οι ΗΠΑ απειλούν όσες χώρες υπονομεύσουν τις Κυρώσεις

Η Ρωσία χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου στην Ουκρανία και τρομοκρατικές τακτικές κατά των πολιτών, κατήγγειλε ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο της Εσθονίας.

Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι πρέπει να βρεθούν τρόποι για να πιεσθεί η Ρωσία να σταματήσει να προχωρεί σε αναγκαστικούς εκτοπισμούς Ουκρανών και ζήτησε την συνέχιση των κυρώσεων, ως μόνου τρόπου για να αναγκασθεί η Μόσχα να συμφωνήσει σε ειρήνευση.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε επίσης ότι η Ουκρανία θα πρέπει να λάβει το στάτους της υποψήφιας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση χώρας και ότι η επίσκεψη των προέδρων της Πολωνίας και των τριών βαλτικών χωρών στο Κίεβο είναι σημαντική ως σύμβολο της υποστήριξης προς την Ουκρανία.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας δεν παρέσχε αποδεικτικά στοιχεία για τις καταγγελίες του και το πρακτορείο ειδήσεων δεν είναι σε θέση να τις επιβεβαιώσει με ανεξάρτητο τρόπο.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι ελέγχει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία πιθανόν να χρησιμοποίησε χημικά όπλα κατά την πολιορκία της Μαριούπολης, πράγμα που αρνήθηκε η Μόσχα.

Χώρες που δεν καταδικάζουν τον πόλεμο στην Ουκρανία θα έχουν συνέπειες, λένε οι ΗΠΑ

Χώρες που επιδιώκουν οφέλη μη καταδικάζοντας τον «αποτρόπαιο πόλεμο» της Ρωσίας σε βάρος της Ουκρανίας υιοθετούν κοιντόφθαλμη προσέγγιση και θα έχουν συνέπειες εάν υπονομεύσουν τις κυρώσεις της Δύσης, δήλωσε σήμερα η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους «δεν θα είναι αδιάφοροι» σε ενέργειες που υπονομεύουν τις σαρωτικές κυρώσεις που έχουν επιβάλει στη Μόσχα και στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για την εισβολή, προειδοποίησε με βάση το κείμενο της ομιλίας της που έχει ετοιμαστεί για εκδήλωση του ινστιτούτου Atlantic Council.

Η Γέλεν δήλωσε ότι ο πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας επανασχεδίασε τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές και η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι αποφασισμένη στη δέσμευσή της να κάνει τη Ρωσία να λογοδοτήσει για τη «φρικώδη συμπεριφορά» της και τις παραβιάσεις της του διεθνούς δικαίου.

«Να είστε βέβαιοι, έως ότου ο Πούτιν δώσει τέλος στον αποτρόπαιο πόλεμο που επέλεξε, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα εργαστεί με τους εταίρους μας για να οδηγήσουμε τη Ρωσία περαιτέρω προς την οικονομική, χρηματοπιστωτική και στρατηγική απομόνωση», δήλωσε.

Η ρωσική εισβολή έχει ωθήσει πολλές χώρες και εταιρίες  να υιοθετήσουν ενιαία στάση και να αποκόψουν τους επιχειρηματικούς δεσμούς με τη Μόσχα με τρόπο που θα μπορούσε να βοηθήσει να διαμορφωθεί η παγκόσμια απάντηση σε άλλες «παγκόσμιες προκλήσεις που δεν έχουν αντιμετωπιστεί», δήλωσε η Γέλεν.

Ωστόσο κάποιες χώρες ακόμα «παραμένουν αμέτοχες, ίσως βλέποντας μια ευκαιρία να κερδίσουν κάτι διατηρώντας τη σχέση τους με τη Ρωσία και γεμίζοντας το κενό που αφήνουν άλλοι», δήλωσε η Γέλεν, χωρίς να κατονομάζει συγκεκριμένες χώρες.

«Τέτοια κίνητρα είναι κοντόφθαλμα. Διακυβεύεται το μέλλον της διεθνούς μας τάξης, τόσο για ειρηνική ασφάλεια και οικονομική ευημερία», δήλωσε η Γέλεν. «Και ας είμαστε ξεκάθαροι, η ενωμένη συμμαχία δεν θα είναι αδιάφορη προς τις ενέργειες που υπονομεύουν τις κυρώσεις που έχουμε ορίσει».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share