X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων μειώνονται μετά την επιβράδυνση του πληθωρισμού στη...

Οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων μειώνονται μετά την επιβράδυνση του πληθωρισμού στη Γαλλία

Τα κρατικά ομόλογα της ευρωζώνης συνέχισαν την Τετάρτη την πτωτική τους πορεία για τρίτη συνεχόμενη μέρα, αφού μετά την Γερμανία και η Γαλλία έγινε η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που παρουσίασε χαμηλότερο από τον αναμενόμενο πληθωρισμό τον Δεκέμβριο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου, το σημείο αναφοράς για το μπλοκ, υποχώρησε κατά 11 μονάδες βάσης (bps) στο 2,269% προς το τέλος της ευρωπαϊκής συνεδρίασης και κάτω από το ενδοημερήσιο ανώτατο 2,569% στις αρχές της εβδομάδας.

Οι αποδόσεις, οι οποίες κινούνται αντιστρόφως από τις τιμές, υποχώρησαν στη ζώνη του ευρώ μετά από προκαταρκτικά γαλλικά στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 6,7% τον Δεκέμβριο, μετά την επιβράδυνση των αυξήσεων των τιμών της ενέργειας.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας, το σημείο αναφοράς για το χρέος της περιφερειακής Ευρώπης, υποχώρησε κατά 19 bps στο 4,293%, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 16 Δεκεμβρίου.

Η διαφορά μεταξύ γερμανικών και ιταλικών αποδόσεων 10 ετών ήταν στο χαμηλότερο  σημείο από τις 15 Δεκεμβρίου στις 200 μονάδες βάσεις.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου της Γαλλίας υποχώρησε 12 μονάδες βάσης στο 2,787%.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share